Polaganje završnog ispita za osmake (foto: Kolubarske.rs)
Polaganje završnog ispita za osmake (foto: Kolubarske.rs)
20.06.2024, 06:10

Ministarka prosvete posetila osmake u Prvoj školi koji su polagali test iz matematike

č: | fb:

U toku je polaganje završnog prijemnog ispita za osmake. U Kolubarskom okrugu završni test polaže 1.342, a u Valjevu 724 učenika osmog razreda.

 

Danas polažu test iz jednog od pet izbornih predmeta, dok su iz maternjeg, odnosno srpskog jezika, polagali u utorak, a test iz matematike u sredu.

 

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije dr Slavica Đukić Dejanović posetila je u sredu Prvu osnovnu školu i učenike te škole koji su polagali test iz matematike.

 

- Ministarka je došla da našim učenicima, koji polažu matematiku, poželi puno sreće i da im da neke sugestije. Završni ispit u našoj školi polaže 129 učenika. Oni koji su izašli na srpski jezik su zadovoljni kako su uradili test, nadam se da će tako biti i po završetku testa iz matematike. Ovo nam je jedna izuzetna generacija, imamo 21 "vukovca", 73 odlična od 129 učenika i upravo zbog toga nam je drago što je ministarka izabrala i što je došla upravo u našu školu - kazala je Mileva Mojić, direktorka Prve osnovne škole.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Ministarka prosvete dr Slavica Đukić Dejanović poželela je osmacima puno uspeha i dobre rezultate na završnom ispitu i da upišu onu srednju školu koju žele.

 

- Došla sam u ovu školu zbog toga što su prethodnih godina rezultati male mature bili iznad proseka Srbije. Sada kada sam razgovarala sa decom o tome kako su juče uradili srpski jezik, najveći broj je odgovorio da jeste bilo ozbiljno, ali da su uradili jako dobro. Devojčice obično priznaju da imaju malu tremu, čak i danas drugog dana, dečaci tvrde da je nemaju, ali mislim da je svi malo imaju. Značajno je manja danas i sigurna sam da neće uticati na njihova postignuća u izradi zadataka. Bitno je i za roditelje i za sve učenike da znaju da smo svi mi uz njih, da ćemo prvo poštovati njihovo znanje i kada budu stigli rezultati verujem da će najveći broj dece koju sam danas videla biti jako srećno i da će uspeti da upišu onu srednju školu koju žele, a to sam im i poželela - kazala je ministarka prosvete.

 

Preliminarni rezultati za sva tri testa biće poznati 22. juna, a konačni 25. juna, i biće objavljeni u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna.

 

Osmake koji su polagali test iz matematike posetili su i gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić.

 

 

 

Aktuelno

Medvednik (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post Pre 1 sati 54 minuta

Ko se "igra" sa zaštitom valjevskih planina

U svim Prostornim Planovima Republike Srbije, počev od 1996. godine, valjevske planine se planiraju za zaštitu. I u najnovijem Prostornom Planu za zaštitu od 2021-2035. godine su planirani...  · 1 komentar