Brza saobraćajnica (Deonica petlja Divci-Valjevo) (foto: Kolubarske.rs)
Brza saobraćajnica (Deonica petlja Divci-Valjevo) (foto: Kolubarske.rs)
21.06.2024, 06:57

Vesić: Brza saobraćajnica biće gotova do oktobra, za Suvoborsku dva miliona evra

č: | fb:

Deonica brze saobraćajnice, koja će povezati Valjevo sa auto-putem "Miloš Veliki", od petlje "Divci" do Iverka u dužini od 6,3 kilometra biće završena do septembra, najkasnije do oktobra ove godine, najavio je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturu.

 

On je u Valjevu, prilikom uručenja ključeva novih stanva u zgradi socijalnog stanovanja za 20 porodica, rekao da su putevi preduslov da se svaki naš grad razvija. "To su preduslovi da sprovedemo pravu decentralizaciju u Srbiji i to govori o tome, jer posledica svih tih projekata treba da bude bolji i komforniji život za sve ljude", rekao je Vesić.

Goran Vesić

Goran Vesić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Podsetimo, krajem decembra prošle godine otvorena je za saobraćaj deonica brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac od Lajkovca do petlje "Divci" u dužini od 12 kilometara, a preostalih 6,3 kilometra trebalo je da bude završeno do sredine ove godine.

 

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac počeli su 17. juna 2020. godine, ukupna dužina deonice je 18,3 kilometra, a radovi, koje u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine izvodi kompanija "Čajna Šandong", vredni su 158 miliona evra. Prema ugovoru rok za završetak radova bio je decembar 2023. godine.

 

Za Suvoborsku dva miliona evra

 

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je najavio i da će se raditi rekonstrukcija Suvoborske ulice u Valjevu. 

 

"Mi ovde u Valjevu sa Svetskom bankom i sa Francuskom agencijom za razvoj sprovodimo projekat koji se tiče lokalnog investicionog razvoja. To je projekat u okviru kojeg će se srediti Suvoborska ulica, za koju smo obezbedili preko dva miliona evra", rekao je Vesić. Nije precizirao kada će radovi početi.

 

U Rešenju o građevinskoj dozvoli za rekonstrukciju Suvoborske ulice u dužini od 1,8 kilometara sa pešačkom i biciklističkom stazom, od kružnog toka u Gradcu do Rajkovačke ulice, navedena je predračunska vrednsot radova u iznosu od 197.092.115.dinara. 

 

U građevinskoj dozvoli, koja je izdata u junu 2023. godine, piše da će se raditi saobraćajnica, sa trotoarima sa obe strane i biciklističkom stazom, zatim atmosferska kanalizacija i javna rasveta.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 25 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara