Slava Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Slava Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2024, 06:42

Slava grada Valjeva – Duhovski ponedeljak

č: | fb:

Slava grada Valjeva, Druge Trojice – Duhovski ponedeljak, biće obeležena u ponedeljak, 24. juna 2024. godine.

 

Sveta Arhijerejska Liturgija u Hramu Vaskrsenja Hristovog počeće u 9 časova, nakon čega će se obaviti rezanje slavskog kolača.

 

U 18 časova počinje Duhovska litija od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg centralnim gradskim ulicama do Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, gde će u porti biti urezan litijski zapis i priređen kulturno - umetnički program.

 

Duhovska llitija će zastati pored spomenika Proti Mateji Nenadoviću, gde će sveštenici održati pomen u čast vojvode iz Prvog srpskog ustanka, prvog predsednika Praviteljstvujuščeg sovjeta i diplomate, kao i u čast svih slavnih predaka.

 

Zbog Duhovske litije, kroz centar grada, Sinđelićeva, Karađorđena i Ulica vojvode Mišića biće zatvorene za saobraćaj od 18 časova. 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 38 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara