Slava Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Slava Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2024, 06:42

Slava grada Valjeva – Duhovski ponedeljak

č: | fb:

Slava grada Valjeva, Druge Trojice – Duhovski ponedeljak, biće obeležena u ponedeljak, 24. juna 2024. godine.

 

Sveta Arhijerejska Liturgija u Hramu Vaskrsenja Hristovog počeće u 9 časova, nakon čega će se obaviti rezanje slavskog kolača.

 

U 18 časova počinje Duhovska litija od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg centralnim gradskim ulicama do Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, gde će u porti biti urezan litijski zapis i priređen kulturno - umetnički program.

 

Duhovska llitija će zastati pored spomenika Proti Mateji Nenadoviću, gde će sveštenici održati pomen u čast vojvode iz Prvog srpskog ustanka, prvog predsednika Praviteljstvujuščeg sovjeta i diplomate, kao i u čast svih slavnih predaka.

 

Zbog Duhovske litije, kroz centar grada, Sinđelićeva, Karađorđena i Ulica vojvode Mišića biće zatvorene za saobraćaj od 18 časova. 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 34 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara