Radovi u Durmitorskoj ulici (foto: Kolubarske.rs)
Radovi u Durmitorskoj ulici (foto: Kolubarske.rs)
26.06.2024, 06:21

Radovi u dve ulice na Petom puku biće završeni do kraja sedmice

č: | fb:

Ulice Braće Veličković i Durmitorska biće asfaltirane do kraja ove sedmice, rekao je za Kolubarske.rs rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković.

 

Rekonstrukcija ovih ulica u Mesnoj zajednici Krušik počela je pre mesec i po dana; skinut je asfalt, nasut je šljunak, i to su, prema rečima Branka Vukovića, "pripremni radovi za asfaltiranje". Tada je, sredinom maja, najavljeno da će radovi biti završeni za dve nedelje.

 

Međutim još uvek traju "pripremni radovi", a stanovnici tih ulica kažu da muku muče mesec i po dana, teško je proći i peške i automobilom. Kažu da je dodatni problem nastao nakon obilnih padavina u ponedeljak, voda je odnela deo "pripremnih radova", a izlila se i kanalizacija, tako da se ulicom širi nesnosan smrad. "Ovo je strašno šta su nam uradili. Baš nema smisla. Za ovo neko treba da odgovara", poručuju građani opravdano ljuti.

Radovi u Durmitorskoj ulici

Radovi u Durmitorskoj ulici (Foto: Kolubarske.rs)

 

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković kaže za Kolubarske.rs da je "kiša koja je padala u ponedeljak napravila problem", međutim, naglašava, to nije osnovni problem.

 

"Već na početku radova, kada je skinut površinski sloj asfalta, pojavili su se slivnici za atmosfersku kanalizaciju, koji su tu ranije postojali i nekada su bili u funkciji, ali su, ne znam iz kog razloga, asfaltirani. Zaključili smo, naročito nakon razgovora sa žiteljima tih ulica, da bi bilo dobro da te slivnike vratimo u funkciju. O tome smo razgovarali i sa rukovodstvom JKP Vodovod i saglasili smo se da to treba uraditi, ali za te dodatne radove bilo nam je potrebno i dodatno vreme, posebno zbog toga što je Vodovod imao ranije planirane radove. Kada smo sve priveli kraju i spremali za asfaltiranje, pala je velika količina kiše koja je napravila dodatni problem", rekao je Vuković.

 

On je dodao da su mogli, kao što je i bio plan, da ulice presvuku novim asfaltom, bez stavljanja slivnika u funkciju, ali bi u tom slučaju sva voda, nakon sve češćih i obilnih padavina, pravila probleme u tom delu grada, ulazila bi u dvorišta koja su u nižim delovima ulice, čak bi stizala i do Ulice Ljube Kovačevića.

 

"U najboljoj nameri smo napravili lošu atmosferu i izazvali nezadovoljstvo građana. Da smo znali da su tu bili slivnici, sasvim drugačije bismo planirali radove u tim ulicama", kazao je Vuković uz izvinjenje građanima i, kako reče, "preuzimanje odgovornosti".  

Radovi u Durmitorskoj ulici

Radovi u Durmitorskoj ulici (Foto: Kolubarske.rs)

 

Radove na rehabilitaciji ulica u Valjevu izvodi preduzeće "Šumadija put" koje je bilo najpovoljnije na javnoj nabavci Rehabilitacija ulica - presvlačenje ulica novim slojem asfalta. Vrednost tog posla je blizu 84 miliona dinara sa PDV-om.

Aktuelno

Izložba pasa mešanaca (foto: Udruženje Čarna)
U parku prekoputa Centra za kulturu Pre 53 minuta

Izložba pasa mešanaca

Udruženje Čarna organizuje treću po redu izložbu pasa mešanaca u nedelju 30. juna u 17 časova u parku preko puta Centra za kulturu. Izložba se organizuje pod sloganom – "Budi faca, prošetaj mešanca!".

Ulica Braće Veličković (foto: Kolubarske.rs)
Problemi u Ulici Braće Veličković 28.06.2024

Da li će gradonačelnik uvažiti zahteve građana?

Žitelji ulice Braće Veličković uputili su zahtev gradonačelniku Valjeva tražeći da radovi u njihovoj ulici budu izvedeni po važećim tehničkim standardima. Smatraju da infrastrukturne probleme treba...  · 8 komentara