Ulica Braće Veličković (foto: Kolubarske.rs)
Ulica Braće Veličković (foto: Kolubarske.rs)
28.06.2024, 06:56

Da li će gradonačelnik uvažiti zahteve građana?

č: | fb:

Žitelji ulice Braće Veličković uputili su zahtev gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću tražeći da radovi u njihovoj ulici budu izvedeni po važećim tehničkim standardima.

 

Na ovaj potez, kako kažu za Kolubarske.rs, bili su prinuđeni, smatraju da infrastrukturne probleme treba rešiti trajno, a ne privremeno "šminkajući" staru ulicu sa starom vodovodnom i kanalizacionom mrežom novim slojem asfalta. "To nije rešenje, otuda smo se obratili gradonačelniku sa molbom da bude rekonstruisana po svim tehničkim standardima jer sve ovo što se skoro dva meseca dešava u našoj ulici, a i samo stanje ulice sa lošom nivelacijom pa voda završava u dvorištima kuća, bez trotoara i ivičnjaka, ukazuju na to da je neophodna ozbiljna rekonstrukcija, a ne samo presvlačenje novim asfaltom", poručuju građani.

 

U zahtevu upućenom gradonačelniku Valjeva navode da je problem to što su u Ulici Braće Veličković vodovodne cevi stare skoro 60 godina, te smatraju da ih sada pre asfaltiranja ulice treba zameniti, a ne ponovo razbijati asfalt što bi napravilo dodatne troškove.

 

Dalje, građani traže da ulica ne bude asfaltirana dok se prethodno ne zamene oštećeni ivičnjaci i dok se ne završi ugradnja novih na mestima gde ne dostaju. Navode i da jedna strana ulice, koja vodi do osnovne škole, nema trotoar te ga je neophodno izgraditi.

 

Građani Ulic Braće Veličković predlažu da Grad tu ulicu rekonstruiše poput ulica Ljube Kovačevića ili Vlade Zečevića.

 

"Nadamo se da će Gradska uprava razumeti ove zahteve jer su u interesu svih građana i u cilju racionalnog raspolaganja sredstvima za lokalne investicije", piše u zahtevu gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću, koji su potpisali građani, njih 73-oje iz Ulice Braće Veličković.

 

Izlila se kanalizacija u Durmitorskoj

Izlila se kanalizacija u Durmitorskoj (Foto: Kolubarske.rs)

Podsetimo, ulice Braće Veličković i Durmitorska, u Mesnoj zajednici Krušik, su na spisku ulica koje će biti presvučene novim slojem asfalta u okviru javne nabavke "rehabilitacija ulica". Radovi su počeli sredinom maja, uz najavu da će biti završeni za dve nedelje.

 

Skinut je stari sloj asfalta, ulice su nasute šljunkom..., i tu su radovi prekinuti. Navodno, kako je za Kolubarske.rs rekao rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković, jer su se "kada je skinut stari sloj asfalta pojavili slivnici za atmosfersku kanalizaciju, koji su tu ranije postojali i nekada su bili u funkciji, ali su asfaltirani, te je odlučeno da budu ponovo vraćeni u funkciju što je zahtevalo dodatne radove i vreme".

 

Čekajući "dodatne radove i vreme" građani su jedva prolazili i peške i kolima. Pala je i obilna kiša, voda je odnela nasut šljunak sa ulica, u pojedinim delovima se izlila kanalizacija, koja je oticala u nekoliko dvorišta, a nesnosan smrad se širio naseljem...

Aktuelno

Duško Ranisavljević (foto: Kolubarske.rs)
Funkciju će obavljati do juna 2025. godine Pre 1 dan

Dr Duško Ranisavljević predsednik Rotari kluba Valjevo

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo, od dosadašnjeg predsednika ove organizacije diplomiranog arhitekte Miodraga Miše Maksimovića, preuzeo je profesor dr Duško Ranisavljević, koji će funkciju...  · 1 komentar