Duško Ranisavljević (foto: Kolubarske.rs)
Duško Ranisavljević (foto: Kolubarske.rs)
01.07.2024, 06:23

Dr Duško Ranisavljević predsednik Rotari kluba Valjevo

č: | fb:

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo, od dosadašnjeg predsednika ove organizacije diplomiranog arhitekte Miodraga Miše Maksimovića, preuzeo je profesor dr Duško Ranisavljević, koji će funkciju obavljati do juna 2025. godine.

 

"Ova dužnost je svakako čast i zadovoljstvo, ali i obaveza jer je vrlo visoka lestvica koju je postavio Miša Maksimović od koga sam puno toga naučio i kao prijatelja i kolege u Rotariju. Ono što preostaje jeste da nastavimo tim stazama. Nastavićemo projekte, ideje i akcije koje su započeli i svi prethodni predsednici, ali i da proširimo delovanje u onome što i jeste ideja Rotarija, a to je pomoć lokalnoj zajednici na više različitih načina. Novina će biti i to da ćemo na izvestan način pokušati da Rotari otvorimo ka lokalnoj zajednici, da skinemo taj veo mističnosti koji mu je nepravedno nametnut jer ovo je pre svega humanitarna organizacija i udruženje profesionalaca. Otvorićemo vrata i ka mladima i još više pojačati napore da privučemo nove članove, ugledne i ostvarene u svojim profesijama i sredinama", rekao je novi predsednik dr Duško Ranisavljević.

Primopredaja dužnosti

Primopredaja dužnosti (Foto: Kolubarske.rs)

 

Primopredaja dužnosti predsednika Rotari kluba, pred istek stare i početak nove rotarijanske godine, održana je u prostoru seoskog turističkog imanja "Eko impuls" u Šušeoci.

 

Na ovom događaju su po tradiciji nagrađeni i najbolji učenici jedne od valjevskih srednjih škola. Ove godine na redu je bila Valjevska gimnazija. Nagrađeni su Marija Gajić, Petar Uskoković i Tomica Đurđević.

 

Nagrade su uručene i najboljim mladim sportistima grada Valjeva, Nikoliji Kulinčević, članici Biciklističkog kluba Sputnjik i teniseru Metalca Mihailu Nikiću.

 

Rotari klub Valjevo je posebno nagradio i  Osnovnu školu Milan Rakić iz Mionice za postignute rezultate na Republičkom takmičenju iz informatike - upravljanje robotima i dronovima u realnim uslovima koje je održano u Beogradu u aprilu 2024. godine i  Osnovnu školu Mile Dubljević iz Lajkovca, istureno odeljenje u Bogovađi, kao podsticaj učenicima koji uče daleko od gradskih centara. Nagrada je pripala i Društvu istraživača "Vladimir Mandić Manda".

Miodrag Miša Maksimović

Miodrag Miša Maksimović (Foto: Kolubarske.rs)

Dosadašnji predsednik Rotari kluba Valjevo Miodrag Miša Maksimović naveo je samo neke od aktivnosti organizacije realizovanih za godinu dana. "Jedna od naših stalnih akcija je pomoć deci sa posebnim potrebama, pred Novu godinu obezbeđujemo za njih poklone, stalni običaj je da simbolično nagrađujemo najbolje učenike jedne valjevske sredje škole, a ove godine to su učenici Valjevske gimnazije. Takođe dodeljujemo i nagrade mladim sportistima. I ove godine smo organizovali druženja, izlete i odlaske na neka lepa mesta, pre svega u našoj okolini, a ostavrli smo i kontakte sa kolegama iz gradova nekih bivših Jugoslovenskih republika..., naveo je Maksimović.

 

U prethodnih 28 godina Rotari klub u Valjevu je realizovao desetine projekata koji su pomogli osobama sa posebnim potrebama, stvaranju boljih uslova za majke i novorođenčad, rešavanju potreba za pijaćom vodom, zaštiti životne sredine...

 

 

Aktuelno

Protest protiv Rio Tinta u Loznici (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 1 dan

Pokušavajmo, možda i nije nemoguće?

Protiv gluposti smo nemoćni. Tu ne možemo ništa postići ni protestima, ni silom, argumenti ne vrede, u činjenice koje govore protiv prethodno oformljenih mišljenja, jednostavno niko ne veruje,...

Mountain Music Fest  (MMF) (foto: Đorđe Đoković)
Preko 30 izvođača Pre 1 dan

Počela prodaja ulaznica za MOUNTAIN MUSIC FEST

Počela je prodaja jednodnevnih ulaznica za Mountain Music Fest, koji se održava od 2. do 4. avgusta, saopštio je organizator. Za sve one koje ne žele da propuste nijednog od preko 30 izvođača na...  · 1 komentar