SRC Petnica (foto: Kolubarske.rs)
SRC Petnica (foto: Kolubarske.rs)
05.07.2024, 07:03

Od 12 projekata pristiglih na konkurs prošao samo jedan – obuka neplivača

č: | fb:

Na konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata za realizaciju aktivnosti iz Lokalnog plana akcije za decu grada Valjeva, za koji je u budžetu obezbeđeno 1,5 milion dinara, "prošao" je samo jedan od 12 projekata, koji će biti sufinansiran sa 1.240.000 dinara.  

 

Odbor za implementciju Lokalnog plana akcije za decu, čiji je predsednik Radoica Rstić, je nakon ocene pristiglih prijava-projekata sačinio rang listu po kojoj je najviše bodova 85 od 100, dobio projekat "Obuka neplivača i škola plivanja 2024.", Plivačkog kluba "Valis", dok je ostalih 11 projekata vrednovano sa 40 i 45 bodova, te nijedan od njih ove godine nije dobio ni danar iz budžeta.

 

"Mentalno zdravlje je važno", "Izviđaštvoza sve", "Ostavi telefon, uhavti mamu i tatu za ruku", "Obrazovanje za najmađe, "Inkluzija u prirodi – sportom do osmeha", "Moderna galerija naša kuća", "O mentalnom zdravlju dece Valjeva", "Letnja škola gimnastike", "Planinarenjem do zdravlja", "I svi da plešu – napomena za predškolce" i "I svi da plešu – napomena za mlađe osnovce", nazivi su projekata koji nisu prošli na konkursu.

 

I prošle godine za finansiranje ili sufinnsiranje projekata za realizaciju aktivnosti iz Lokalnog plana akcije za decu grada Valjeva iz budžeta je izdvojeno 1,5 milion dinara.

 

I prošle godine je najviše novca - 1.240.000  dinara, dobio Plivački klub "Valis" za projekat "Obuka neplivača i škola plivanja 2023.", a ostatak je opredeljen za još tri projekta. "Vaspitači i priprema dece za digitalno doba", Udruženja "Anđeli čuvari" podržan je sa 100.000 dinara.

 

Prošle godine su novac iz budžeta dobila dva projekta, koja su konkurisala i ove godine sa identičnim projektom, ali nisu "prošla".

 

"Planinarenjem do zdravlja", PK Povlen Valjevo lane je vrednovan sa 57 bodova (ove godine 40) i podržan je sa 100.000 dinara, dok je projekat "Izviđaštvo za sve", Udruženje Odred izviđača "Ilija Birčanin" sa 52 boda (ove godine 45) dobio je 60.000 dinara.

 

Prema ranijoj najavi iz Gradske uprave, ovog leta za male neplivače biće organizovana škola plivanja koju finansira grad Valjevo u okviru Lokalnog plana akcije za decu. Obuka i škola plivanja biće za 180-oro dece prvog razreda na bazenima u SRC Petnica.

 

Aktuelno

S. Danojlić, D. Babić, V. Hamović, D. Radovanović (foto: Miroslava Kojić)
Zaostavština velikog pisca Pre 1 dan 13 sati

Danojlićev povratak zavičaju

Ovog 3. jula u prepunoj biblioteci u Ljigu, obeležen je Dan biblioteke, kao čas sećanja za velikana knјiževne scene, akademika Milovana Danojlića, rođenog na taj dan 1937. godine u Ivanovcima....

Vojska sanira puteve (foto: www.mionica.rs)
Oštećeni nakon grada i bujičnih poplava Pre 1 dan 13 sati

Vojska pomaže u saniranju puteva u mioničkim selima

Na najoštećenijim seoskim putevima u Ključu i Rajkoviću, pripadnici Vojske Srbije sa mehanizaciojm rade na uklanjanju nanosa i saniranju putnih pravaca koji su oštećeni nakon grada i bujičnih...  · 1 komentar