Sekopak reciklaza
Sekopak reciklaza
05.07.2024, 07:03

Valjevo dobija nove posude za odlaganje ambalažnog otpada

č: | fb:

Za primarnu selekciju ambalažnog otpada obezbeđeno je 3.000 novih posuda u 16 gradova, među njima je i Valjevo, saopštio je operater ambalažnog otpada Sekopak.

 

Kako se navodi u saopštenju, ukupna količina ambalaže stavljene na tržište Republike Srbije iznosi 401.000 tona, od čega je 254.000 tona ambalažnog otpada sakupljeno od strane operatera i poslato na reciklažu. Kako bi pružio bolje uslove za održivo upravljanje otpadom, Sekopak je zajedno sa svojim partnerima i klijentima, od početka godine distribuirao 1700 posuda za primarnu selekciju otpada – zvona za staklo, plastične kante, žičane i plastične kontejnere. Do kraja 2024., Sekopak planira instalaciju dodatnih 1300 posuda.


Građani Niša, Topole, Pirota, Valjeva, Kučeva, Sombora, Novog Sada, Kruševca, Vlasotinca, Petrovca na Mlavi i Vranja imaju mogućnost da doprinesu zaštiti životne sredine reciklažom ambalažnog otpada u svom gradu. Do kraja godine posude za odvajanje ambalažnog otpada biće postavljene i u Vršcu, Aranđelovcu, Kragujevacu, Negotinu, Ljigu i Varvarinu.
 
 
Sekopak sarađuje sa više od 30 javno komunalnih preduzeća, a u planu je i dodatna saradnja postavkom infrastrukture za odlaganje ambalažnog otpada. Do kraja godine očekuje se postavka novih kontejnera i zvona u još šest gradova Srbije, čime će se nastaviti unapređenje infrastrukture za reciklažu i jačanje ekološke svesti među građanima,navodi se u saopštenju.  

Aktuelno

S. Danojlić, D. Babić, V. Hamović, D. Radovanović (foto: Miroslava Kojić)
Zaostavština velikog pisca Pre 1 dan 12 sati

Danojlićev povratak zavičaju

Ovog 3. jula u prepunoj biblioteci u Ljigu, obeležen je Dan biblioteke, kao čas sećanja za velikana knјiževne scene, akademika Milovana Danojlića, rođenog na taj dan 1937. godine u Ivanovcima....

Vojska sanira puteve (foto: www.mionica.rs)
Oštećeni nakon grada i bujičnih poplava Pre 1 dan 12 sati

Vojska pomaže u saniranju puteva u mioničkim selima

Na najoštećenijim seoskim putevima u Ključu i Rajkoviću, pripadnici Vojske Srbije sa mehanizaciojm rade na uklanjanju nanosa i saniranju putnih pravaca koji su oštećeni nakon grada i bujičnih...  · 1 komentar