ProGlas (foto: Đorđe Đoković)
ProGlas (foto: Đorđe Đoković)
13.07.2024, 06:48

ProGlas u Valjevu: Potrebno jedinstvo građanskih pokreta

č: | fb:

Seriju susreta sa građanskim pokretima i udruženjima širom Srbije, predstavnici inicijative Proglas nastavili su u Valjevu. Kako se navodi u saopštenju, potrebno je da se uspostavi mreža građanskih pokreta iz čitave Srbije kako bi lokalne inicijative bile efikasnije i snažnije, dok bi važne teme s nacionalnog nivoa mogle da dođu do najširih slojeva stanovništva bez obzira na zatvorenost medija. 

 

Ključna tema u ovom trenutku jeste otpor rudniku litijuma u Jadru, a odgovor društva mora biti jedinstvo – naglasili su aktivisti građanskih pokreta iz Valjeva na radnom sastanku s predstavnicima ProGlasa.

 

U razgovoru aktivisti građanskih pokreta su govorili o problemu decentralizacije, kao i o odsustvu lokalnih pitanja iz velikih medija i iz šire društvene javnosti.

 

Aktivisti iz Valjeva istakli su pitanje sela Popučke u kome se, bez javne rasprave i bez obaveštavanja meštana, vrši promena namene zemljišta u sklopu pripreme rudnika litijuma u Jadru. 

 

ProGlas su na radnom sastanku u Valjevu predstavljali Petar Peca Popović i Gojko Božović. Serija radnih sastanaka ProGlasa s građanskim pokretima, započeta u Gornjim Nedeljicama, a nastavljena u Novom Sadu, Gornjem Milanovcu, Nišu i sada u Valjevu, nastaviće se u narednom periodu u Čačku, Vranju i Smederevu.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 18 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 23 sati 58 minuta

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara