Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2024, 06:32

Apel za racionalnu potrošnju vode

č: | fb:

Tokom izuzetno visokih dnevnih temperatura vazduha u prethodnih nekoliko dana, JKP "Vodovod Valjevo" je na distributivnom sistemu evidentiralo uvećanu potrošnju vode, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

 

"S obzirom na to da nas i u narednom periodu očekuju tropski dani, apelujemo na sve sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i to samo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva. Aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", navodi se u saopštenju.

 

JKP "Vodovod Valjevo" poziva sve sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način izbegle restrikcije i obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

 

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara