Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
18.07.2024, 06:31

Upoznajte članove novog Gradskog veća

č: | fb:

Na sednici novoformirane Skupštine grada održane u ponedeljak izabrano je devet članova Gradskog veća, od ukupno 11; dva mesta po funkciji pripadaju gradonačelniku i njegovom zameniku. Pored zamenika gradonačelnika još sedam članova je novih dok su dva člana i gradonačelnik bili i u prethodnom sazivu.

 

Ovo su biografije gradonačelnika i njegovog zamenika, kao i biografije čalnova Gradskog veća koje je gradonačelnik pročitao na sednici Skupštine grada. 

 

Lazar Gojković, master profesor fizičkog vaspitanja, rođen je 1984. godine u Valjevu. Diplomirao je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, ima zvanje profesora fizičkog vaspitanja i sporta i diplomirani košarkaški trener s licencom. Igračku karijeru proveo je u mlađim kategorijama i seniorskom timu KK Metalac iz Valjeva. Trenersku karijeru započeo je kao pomoćni trener u Metalcu 2008. i na tom mesto bio do 2016. godine, dok se Metalac takmičio u Prvoj ligi Srbije, Superligi i ABA ligi. U jednom periodu u sezoni 2012/2013. godine bio je i prvi trener Metalca.

 

S mladom košarkaškom reprezentacijom Srbije (ispod 20 godina),osvojio je 2015. godine zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji. Od 2014. do 2016. radio je i kao menadžer prodaje u kompaniji "Filip Moris internacional", a od 2016. godine je direktor međunarodnog košarkaškog kampa "Teo 4" čiji je osnivač čuveni srpski košarkaš, nekadašnji kapiten reprezentacije Miloš Teodosić.

 

Govori engleski jezik.

Oženjen je i ima jednu ćerku.

 

Lazar Gojković je na lokalnim izborima 2020. godine izabran za gradonačelnika Valjeva kao nestranačka ličnost, da bi u junu 2022. bio postavljen za poverenika valjevskih naprednjaka, a već u decembru iste godine izabran za predsednika GrO SNS.  

 

Lazar Gojković je na lokalnim izborima 2020. godine pobedio Đorđa Milanovića, kandidata SPS-JS za gradonačelnika Valjeva.

 

Đorđe Milanović, master ekonomista, inženjer mašinstva, rođen 1984. godine u Valjevu. Od 2009. godine bio zaposlen kao komunalni inspektor u Odeljenju za komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Valjevo, a od 2012. godine bio načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove. Od 2014. godine direktor JKP Vidrak, a od 2016. do 2020. godine direktor JKP Vodovod Valjevo. Nakon toga je od oktobra 2020. do juna 2021. zaposlen u Gradskoj upravi Valjevo da bi potom bio zaposlen u kabinetu direktora JP "Srbijašume".

 

Pored toga obavljao je funkciju zamenika predsednika Skupštine Eko Tamnava, bio predsednik Upravnog odbora PU "Milica Nožica", član UO Apotekarske ustanove. Obavljao je funkciju predsednika OK Valjevo 014, bio član UO BK Metalac.

 

Otac jednog deteta.

 

Đorđe Milanović je višegodišnji funkcioner valjevskog SPS, bio kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima 2020. godine. Bio v.d. predsednika GrO SPS, a na tu stranačku funkciju podneo ostavku u junu 2021. godine, jer, kako je tada rekao, "želi da napravi pauzu u svom političkom životu", da bi u martu 2022. godine bio izabran za predsedika valjevskih socijalista.

 

Miloš Krstić, specijalista strukovni inženjer mašinstva, rođen 1989. godine u Valjevu. Završio osnovnu školu "Desanka Maksimović",  srednju Tehničku u Valjevu i specijalističke strukovne stidije u Beogrdu čime stiče zvanje specijalista strukovni inženjer mašinstva. Radno iskusto sticao u fabrikama Gorenje, HK Krušik i JKP Vodovod. Poslednje tri godine radi u JKP Vodovod kao šef procesa PPOV Gorić. Pored poslovnih aktivnosti izuzetno je zapažen i u drugim društvenim aktivnostima.

 

Oženjen, otac dvoje dece.


Dr Branislav Jovanović, specijalista opšte medicine rođen 1975. godine u Valjevu. Završio Medicinsku školu, Medicinski faultet u Kragujevcu, a specijalistički ispit iz opšte medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. U Domu zdravlja Valjevo u Službi opšte medicine radi od 2008. Funkciju pomoćnika direktora Doma Zdravlja obavljao od 2016. do 2018. godine. Za šefa Odseka medicine rada postavljen 2020, a od 2022. je načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva.

 

Dobitnik je nagrade grada Valjeva u oblasti medicine i brige o zdravlju za 2022. godinu.

 

Oženjen, otac jednog deteta.

 

Nikola Stojanović, master organizacionih nauka, rođen 1984. godine u Valjevu. Diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, master studije završio 2013. na Univerzitetu Northeastern u Bostonu, SAD. Trenutno student doktorskih studija u oblasti Menadžmenta ljudskih resursa i organizacije obrazovnih sistema na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Mariboru, Slovenija. Na Akademiji strukovnih stidija Zapadna Srbija zaposlen od 2017, a do tada radio u prvredi na poslovima komercijale, regrutovanja i marketinga. Izabran u zvanje asistenta strukovnih  studija za užu naučnu oblast Menadžment i organizacija. Autor i koautor mnogih radova u međunarodnim i domaćim zbornicima i časopisima.

 

Velimir Arsenović, penzioner, rođen 1956. godine u Osečini, sedmi stepen školske spreme, profesor odbrane i zaštite. Radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova i u Ministarstvu inostranih poslova. Penzioner od 2007. godine. Predsednik Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije.

 

Član Gradskog veća od 2020. do 2024. godine i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevma grada.

 

Oženjen, otac dva sina.

 

Dr Biljana Pavlović, doktor biotehničkih nauka, rođena 1988. godine u Valjevu. Završila Valjevsku gimnaziju. Osnovne akademske stidije na Poljoprivrednom fakultetu, smer fitomedicina završila sa prosečnom ocenom 9,83, a master akademske studje završila sa prosečnom ocenom 10. Doktorirala na Poljoprivrednom fakultetu 2019. godine.

 

Kao najbolji student Poljopriveednog fakulteta dobila je više nagrada.

 

Od 2012. do 2017. radila je kao mast.inženjer poljoprivrede na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zatim od 2018. do 2019. bila je zaposlena u kompaniji "Agrounik" u Šimanovcima, od 2020. do 2021. radila je u firmi "Agrorazvoj valjevske doline", od 2021. do 2023. godine bila je v.d. direktora u JKP Polet, Valjevo, a potom i direktor. Od 2023. godine zaposlena u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Valjevo.

 

Do sada je kao autor ili koautor objavila ili saopštila 17 naučnih radova, od čega su tri objavljena u međunarodnim časopisima, četiri u nacionalnim i 10 saopštenih na međunardnim i domaćim skupovima

 

Govori engleski jezik.

 

Nenad Patijarević, diplomirani ekonomista, rođen 1982. godine. Učešće u organizaciji velikog broja kulturnih manifestacija i koncerata, kao i saradnja sa regionalnim i svetskim agencijama i izvođačima, bile su dobra preporuka da 2016. godine u Beogradu sa svojim saradnicima osnuje udruženje koje će u narednim godinama postići značajne rezultate u oblasti kulture

 

Od 2020. do 2024. godine član Gradskog veća.

 

Ivan Lazarević, diplomirani pravnik, rođen 1979. godine u Valjevu. Nakon završene odnovne škole "Žikica Jovanović Španac" i Valjevske gimnazije, 2008. godine diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogardu. Neposredno pre diplomiranja od 2008. do 2009. zasnovao radni odnos u kompaniji Golden Lady, Valy u Valjevu. Nakon toga od januara 2009. do avgusta 2010. u tada Okružnom sudu, a sada Višem sudu u Valjevu obavljao je poslove sudijskog pripravnika. Od septembra 2010. do maja 2013. godine radio je kao profesor pravne grupe predmeta, a nakon toga je bo sekretar Ekonomske škole. Poslove pravnika na Tehničkom pregledu obavljao je od juna 2023. do novembra 2016. Trenutno obavlja poslove licenciranog službenika za javne nabavke u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica".

 

Oženjen, otac jednog deteta.


Branislav Kovačević, sportski trener, rođen 1978. godine u Kikindi, a od 2003. živi i radi u Valjevu. Osnovnu školu završio u Banatskom Velikom Selu, a srednju – poljoprivredni tehničar u Srpskoj Crnji. Osnovne strukovne studije završio na Sportskoj akademiji – smer plivanje, a osnovne akademske studije Menadžer preduzetništva na Univerzitetu Union Nikola Tesla u Beogradu. Koautor je dva naučna rada.

 

Od 2003. angažovan je u plivačkom klubu Valis, kao trener, trenerskim poslom se bavi i u triatlon klubu ATP i biciklističkom klubu Sputnjik – kondiconi trener. Od 2004. do 2007. godine obavljao posao instruktora škole plivanja pri UFK Valis. U 2008. bio organizator fizičkih aktivnosti u SRC Petnica. Obavljao funkciju direktora Prvenstva Evrope za juniore u Beogradu 2011. godine.

 

Nacionalni i međunarodni plivački sudija, bio predsednik sudijske komisije Plivačkog saveza centralne Srbije, potpredsednik Plivačkog saveza Srbije, osnivač plivanja za Bogojavljenje, predsednik Plivačkog saveza centralne Srbije, član Upravnog odbora Srpske triatlon unije i Plivačkog saveza Srbije.

 

Tri puta dobitnik priznanja "Najuspešniji sportski radnik Valjeva" u izboru Sportskog saveza Valjeva.

Oženjen, otac jedog deteta.

 

Dušica Jovanović, master vaspitač, rođena 1990. godine u Valjevu. Diplomirala na Akademiji strukovnoih studija u Šapcu, ima zvanje master vaspitač. Zaposlena u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica". Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica".

 

Učestvovala u organizaciji velikog broja dečjih manifestacija i projekata i u oblasti vaspitno-obrazovnog rada. Kroz rad u svojoj oblasti i realizaciji projekta razvijala i negovala dobru saradnju sa lokalnom zajednicom.

 

Udata, majka dvoje dece.

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 11 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara