NE rudnik - DA život (foto: Kolubarske.rs)
NE rudnik - DA život (foto: Kolubarske.rs)
22.07.2024, 13:01

Svi kao jedan - vanstranački protest protiv Rio Tinta

č: | fb:

Večeras u 19 časova na Gradskom trgu u Valjevu održaće se vanstranački protest protiv Rio Tinta, iskopavanja i ekspliatacije litijuma u Srbiji, objavljno je na društvenim mrežama.

 

Prema najavama, na ovom skupu govoriće Valjevac Zoran Đorđević, vanstranačka ličnost, poznati i nagrađivani reditelj, koji živi i radi u Brazilu. Nedavno nagrađen Zlatnom palmom na Kanskom festivalu za dugometražni dokumentarni film "Markos, snaga volje". Na skupu će govoriti i student Prirodno matematičkog fakulteta u Beogradu.

 

"Dragi prijatelji, drugovi, komšije, poznanici, četnici, partizani, pripadnici vladajuće stranke i opozicije, Zvezdaši i Partizanovci, vreme je da se stane u jednu kolonu i kaže NE Rio Tintu. NE, onom što će od ovog dela Srbije napraviti ravnu ploču i iseliti nas odavde. Ostavićemo Valjevo deci u nasleđe kakvo ni neprijatelju ne bi poželeli ako ne ustanemo Zato u ponedeljak svi na vanstranački protest protiv Rio Tinta. Nemamo više pravo da ćutimo, moramo da ustanemo i svako ako povede po tri druga, prijatelja uspećemo. Vidimo se u ponedeljak u 19 sati na Gradskom trgu", piše u neformalnom pozivu na protest koji je upućen i redakciji Kolubarske.rs.

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 27 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara