Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Krušik (foto: Kolubarske.rs)
22.07.2024, 13:48

Trojica inženjera odavala strancima vojne tajne iz "Krušika"

č: | fb:

U akciji Bezbednosno informativne agencije, VBA, MUP i Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, razbijena je špijunska grupa koja je duži vremenski period odavala vojne i druge poverljive podatke stranoj državi iz valjevskog "Krušika", saznaju Novosti.

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, jutros su privedeni inženjer D.M. (1961), bivši radnik valjevske fabrike, kao i D.L. (1960) i M.O. (1987) honorarno angažovani inženjeri u HK "Krušik".

 

Sumnja se da su trojica inženjera u toku ove godine bila u stalnom kontaktu sa državljaninom Severne Makedonije, koji je zaposlen u preduzeću koje je deo sektora tamošnje namenske industrije. Osumnjičeni su da su tom licu dostavljali podatke koji se odnose na poslovno-tehničku dokumentaciju koja se tiče proizvodnog programa HK "Krušik".

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 17 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 23 sati 57 minuta

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara