Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
24.07.2024, 06:50

Trojici inženjera "Krušika" određen pritvor

č: | fb:

Trojici inženjera "Krušika", koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu određio je pritvor do 30 dana, saznaju Kolubarske.rs. 

 

Podsetimo, valjevska policija je u zajedničkoj akciji BIA i VBA, a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila su M. O. (1987), D. L. (1960) i D. M. (1961) iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža.

 

Kako je navedeno u saopštenju MUP, osumnjičeni su bivši i sadašnji inženjeri u Holding kompanije "Krušik" iz Valjeva, koji su navedeno krivično delo izvršili na taj način što su neovlašćeno iznosili poverljivu poslovno – tehničku dokumentaciju iz ove kompanije i ustupali je inostranoj organizaciji, a na štetu bezbednosnih, odbrambenih, vojnih i drugih interesa, kao i slabljenje moći Republike.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara