Dani kupine (foto: www.valjevo.rs)
Dani kupine (foto: www.valjevo.rs)
29.07.2024, 07:52

Na Danima kupine 40 izlagača

č: | fb:

Manifestacija "Dani kupine", koja je održana u nedelju na Stavama, okupila je veliki broj posetilaca iz Kolubarskog okruga. Ove godine učestvovalo je 40 izlagača, takmičilo se za jednu od nagrada u četiri kategorije.

 

Prvo mesto u kategoriji "Najveći robni proizvođač" osvojio je Duško Jevtić iz Stanine Reke, "Najuređeniji kupinjak" ima Goran Vuković iz Stanine Reke, "Najveći prinos po jedinici površine" ostvario je Branko Petrović iz sela Bobova, a u kategoriji "Kvalitet izloženih plodova" prvo mesto osvojio je Veroljub Stanić iz Suvodanje.

Nagrađeni

Nagrađeni (Foto: www.valjevo.rs)

 

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković. "Veliko mi je zadovoljstvo da i ove godine svi zajedno vidimo plodove našeg zajedničkog rada. Vi ulažete vreme, znanje, trud i rad, a mi kao lokalna samouprava vas podržavamo u infrastrukturi, subvencijama i u organizaciji ove i sličnih manifestacija. Želim vam puno uspeha u daljem radu i da se u zdravlju i miru okupljamo i narednih godina", rekao je gradonačelnik Gojković.

 

U okviru manifestacije organizovane su i Seoske olimpijske igre, Gastro fest, medicinsko selo i reli džipova, a u kulturno-umetničkom programu učestvovali su članovi folklornog ansambla, hora i orkestra Doma kulture "Izvor" iz Valjeva.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 28 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara