Dečje igralište na Pećini (foto: Kolubarske.rs)
Dečje igralište na Pećini (foto: Kolubarske.rs)
31.07.2024, 06:59

Novo dečje igralište u Parku Pećina

č: | fb:

U Parku Pećina, u delu gde se nalazila veštačka stena, postavljeno je novo dečje igralište vredno oko 12,3 miliona dinara sa PDV-om.

 

Izgradnju igrališta sa 7,5 miliona dinara finansiralo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, dok je Grad obezbedio ostatak novca.

Dečje igralište na Pećini

Dečje igralište na Pećini (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Realizacijom ovog projekta, planirano je postavljenje modernog i dizajniranog multifunkcionalnog igrališta, koje je pre svega izdržljivo i sigurno, sastavljeno od raznih zabavnih elemenata. Oprema igrališta stvara prirodno okruženje koje podstiče decu da se upoznaju sa prirodnim materijalima i strukturama. Shodno tome, Grad je  odlučio da postavi moderno i bezbedno igralište, kako bi najmlađi i njihovi roditelji, više vremena provodili napolju i u igri", objavljeno je krajem marta na sajtu "Lepa reč Valjeva" uz vest da je gradonačelnik Lazar Gojković sa ministarkom Darijom Kisić potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju multifunkcionalnog igrališta za decu u Parku Pećina.

 

Bolder ili veštačka stena biće preseljena u "avantura park" na Divčibarama. Veštačka stena je postavljena 2016. godine, a novac, oko četiri miliona dinara, za uređenje tog dela Parka Pećina obezbedilo je Ministarstvo turizma.

Dečje igralište na Pećini

Dečje igralište na Pećini (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na javnu nabavku Izgradnja novog dečjeg igrališta u Parku Pećina, pristigla je samo jedna zajednička ponuda i to tri firme iz Valjeva - "Va gradnja 2007", "Trgometaling elsport-import", SZR "Toške" i "Džungla 035" iz Jagodine.

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 24 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara