MMF (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
MMF (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
01.08.2024, 11:55

Na Divčibarama ovog vikenda Mountain Music Fest

č: | fb:

Mountain Music Fest (MMF) održava se od 2. do 4. avgusta na Divčibarama. Festivalske kapije se otvaraju u petak u 17.00 časova, a više od 30 izvođača će na tri festivalske bine nastupati sve do nedelje u 18.00 časova. 

 

Tri festivalske bine, smeštene na ski stazi, u brdima pored planinskog potoka i u šumi, u hladu borova i breza, do sada su ugostile preko 90 domaćih i stranih izvođača.

 

Prvog dana ovogodišnjeg festivala, u petak u 17.00 časova na Staza bini nastupiti Kviz Roudi. U 18.15 na scenu stupa hrvatski pop bend Svemirko, dok će od 20.00 posetioci imati priliku da đuskaju uz rok zvuk grupe Partibrejkers. U 21.45 na Stazu stupa crnogorski hip-hop duo Who See, dok će prvo veče MMF-a nastupom od 23.15 zatvoriti Mile Kekin, pevač i tekstopisac kultne rok grupe Hladno pivo.

 

Po prvi put ove godine, Breza bina će u petak, prve večeri MMF-a, ugostiti ljubitelje elektronskog zvuka. Ana Uzelac otvara program u 17.00, nakon čega od 18.30 miks pult preuzima DJ Doo. Nikola Vemić nastavliće da razigrava ljubitelje elektronskog zvuka od 20.30 do 22.30, kada na scenu stupa Marko Milosavljević, koji će zaključiti prvo veče festivala na najmlađoj bini.

 

Drugog dana, u subotu 3. avgusta, muzički program počinje od 12.00, kada će Vinyl stejdžu ploče vrteti White City Soul. Na dva sata smenjivaće se DJ-jevi Milky, Silky, Marquez, Peppe i Afrofox, a ova elektronska bina se zatvara nastupom DJ Shomii-ja, koji će puštati muziku od 23.30 do pola sata posle ponoći.

 

Za dobru zabavu i još bolju muziku na Staza bini drugog dana zaduženi su Artan Lili od 17.00, a potom i Neno Belan od 18.30. Od 20.15 nastupaće mostarski bend Zoster, zatim od 22.00 čuveni hrvatski reper Vojko V, dok će kraj drugog dana MMF-a obeležiti Mortal Kombat uz karakterističan metal-pank zvuk.

 

Najmlađa bina – Breza stage, 3. avgusta ugostiće Corey Wilcox-a od 16.00, potom Knower-a od 17.30, dok će ekipa DJ-eva iz Beograda, Danilo Kas b2b Sergej Krstić, Nevena Jeremić i Luton & Šćepine vragolije nastupati od 19.00, pa sve do 00.30.

 

MMF Afterday, odnosno nedelja 4. avgust rezervisana je za opuštanje i kvalitetan elektrosnki zvuk. Na Vinil stejdžu će se od podneva do 19.00 smenjivati Crni Dule, Timbe i DJ Iron, dok će najmlađa bina Breza u istim terminima ugostiti Osamdesete, Yugowav i Funkier.

 

MMF (arhiva)

MMF (arhiva) (Foto: Đorđe Đoković)

Pored muzike, posetioce svih uzrasta svake godine u hladu Čudesne šume očekuju različiti sadržaji i radionice, poput Avantura parka, Zip lajna, Trke boja, časova plesa, joge, orijentiringa, streličarstva, igranja klikera i mnogih drugih. Biće organizovane i brojne radionice - Maskiraonica, Šuma boja, Zona umetnosti, Slikanje na telu…

 

Ove godine, za sve ljubitelje prirode obezbeđen je besplatan kamp u neposrednoj blizini festivala, otvara se u petak u 12.00 časova.

 

Karte su prodaji na veb-sajtu i svim prodajnim mestima tickets.rs, a mogu se kupiti i na ulazu na festival. Kao i svih prethodnih godina, ulaz za decu do 10 godina je besplatan.

 

 

Aktuelno

Festival duvan čvaraka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 16 minuta

Ove godine bez Festivala duvan čvaraka u Valjevu

Ove godine "Festival duvan čvaraka" neće biti održan jer je na delu teritorije grada Valjeva proglašena vanredna situacija zbog pojave Afričke kuge svinja, saopštio je Savet ove stalne gradske...  · 8 komentara

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 1 dan 15 sati

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...