Otvaranje King’s retail parka (foto: Kolubarske.rs)
Otvaranje King’s retail parka (foto: Kolubarske.rs)
02.08.2024, 10:08

Otvoren tržni centar King’s retail park

č: | fb:

U centru Valjeva, na prostoru nekadašnje fabrike "Uzor", sinoć je svečano otvoren tržni centar King’s retail park, površine oko 7.000 kvadrata. Kako je rečeno na otvaranju, kompanija "King komerc" iz Valjeva je izgradila svoj prvi tržni centar, u koji je uloženo blizu pet miliona evra, a biće zaposleno oko 300 ljudi.

 

Izgradnja tržnog centra počela je pre šest meseci, do sada je kompletno završeno sedam, od ukupno deset lokala koji će biti u ovom prostoru. 

King’s retail park

King’s retail park (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Sa novom infrastrukturom i uređenim saobraćajnicama, ali i dva hektara uređenog prostora oko samog tržnog centra, predstavlja prostor dostojan centra Valjeva, koji će, nadamo se, vrlo brzo postati omiljeno mesto Valjevaca za kupovinu i druženje. Još važnije, King’s retail park obezbediće oko 300 novih radnih mesta, što je jedna od brojki koja nas najviše raduje", rekao je Dejan Vitorović, direktor kompanije King Komerc.

Dejan Vitorović

Dejan Vitorović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Dodao je da je King Komerc kompanija koja veruje u značaj podrške i društvenu odgovornost, pa stoga obezbeđuje i stipendije za najbolje studente, a jedan od njih je Janko Đurić, učesnik predstojeće olimpijade iz mikroelektronike.

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: Kolubarske.rs)

 

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnika Valjeva Lazar Gojković, koji je rekao da su ovakve investicije od privrednog značaja za naš grad.

 

"Dobrodošlicu želimo poznatim brendovima koji će doći u ovaj ritejl park i on je zaista značajan u smislu da smo time pokazali da smo moderan i veliki grad, što Valjevo zaista i jeste. Posebno je značajan taj privredni faktor u životu našeg grada jer će ovaj park zaposliti 300 ljudi", rekao je Gojković i čestitao porodici Omerović i kompaniji King Komerc na inicijativi i dobro urađenom poslu.

Radovan Omerović

Radovan Omerović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Novi tržni centar King’s retail park je zvanično otvorio pripadnik treće generacije porodice Omerović – Radovan Omerović.

 

"Kao treća generacija u porodici koja se bavi privatnim poslovanjem, kontinuirano 42 godine, duboko sam svestan težine i odgovornosti koju nosi ovaj trenutak. Ovaj prostor nije samo mesto kupovine, to je mesto susreta, druženja i zajedništva, mesto koje će obogatiti život našeg grada. Verujem da će ovaj tržni centar postati srce Valjeva, pružajući novo iskustvo kupovine i zabave, ali i stvarajući nova radna mesta i prilike za razvoj lokalne zajednice", rekao je Omerović i najavio da će u bliskoj budućnosti biti izgrađen još jedan tržni centar, u Ljubostinjskoj ulici. 

 

Kako je na otvaranju rečeno, kompanija nastavlja svoj doprinos društvenoj zajednici, te će sa kompanijom DIS, koja će uskoro otvoriti svoj supermarket, ali i drugim partnerima koji će poslovati u novom tržnom centru, od septembra pokrenuti donatorsku akciju za nabavku opreme za Zdravstveni centar Valjevo.

Dejan Petrović i Big bend

Dejan Petrović i Big bend (Foto: Kolubarske.rs)

 

Pre svečanog otvaranja, kome je prisustvovao veliki broj građana i gostiju, nastupio je kvartet violina "The Strings", koji je okupila Valjevka Nađa Radenković, a nakon otvaranja usledio je koncert Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a.

 

Aktuelno

Festival duvan čvaraka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 12 minuta

Ove godine bez Festivala duvan čvaraka u Valjevu

Ove godine "Festival duvan čvaraka" neće biti održan jer je na delu teritorije grada Valjeva proglašena vanredna situacija zbog pojave Afričke kuge svinja, saopštio je Savet ove stalne gradske...  · 8 komentara

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 1 dan 15 sati

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...