Ivan Popović
Ivan Popović
09.08.2024, 08:40

Dr Ivan Popović oličenje profesionalnosti i ljudskosti

č: | fb:

Redakciji Kolubarske.rs javio se Ivica Stojković iz Vranja, sa molbom da u našim internet novinama objavimo zahvalnost valjevskom doktoru, dr Ivanu Popoviću, hirurgu. "Dugujem mu veliku zahvalnost za ono što je učinio i želim da mu se javno zahvalim", rekao je. Pristali smo, mada nam to nije praksa, ali Ivicina priča i gest dr Popovića zavređuju pažnju.

 

"Krajem jula ove godine bio sam sa porodicom na plaži Plavi horizonti, blizu Tivta. Ni slutio nisam kakav će mi dan biti. Sve uobičajeno, kupamo se i sunčamo… Odjednom, osećam bol u stomaku, mučninu, nagon na povraćanje. Od strahovitih bolova u stomaku padam u nesvest nekoliko puta. Prilazi mi čovek, kaže da je lekar, predstavlja se Ivan Popović, hirurg iz Valjeva. Meri mi puls, razgovara sa mnom govoreći da ne brinem i da će sve biti u redu. Prijatan, konkretan i smiren. Pravi profesionalac. Brzo poziva hitnu pomoć u Kotoru, sumnjajući na moguće krvarenje u želucu s obzirom na to da sam imao crnu stolicu. Ogroman bol u stomaku ne popušta, doktor Ivan me smiruje, uz mene je sve vreme do dolaska hitne pomoći na plažu. Da budem najiskreniji, u prvi mah nisu hteli da dođu, ali kada im je lekar opisao moje stanje, bol, drhtavica, povraćanje, dijareja, ali i moguće krvarenje u želucu, brzo su stigli. Ne znam sta bi se desilo i kako bismo se snašli da se dr Ivan Popović nije našao pored mene ili bolje rečeno uz mene. Veoma sam mu zahvalan na vremenu koje je izdvojio, a bio je na odmoru i letovanju, da bi mi pomogao, veoma sam mu zahvalan na trudu, brizi, toplim i smirenim rečima, negi koju mi je pružio", napisao je Ivica Stojković i dodao:

 

"Dr Ivan Popović je u tom trenutku predstavljao pravo oličenje profesionalnosti i ljudskosti. Njegov pristup je bio sve samo ne površan. Svaka njegova reč i gest govorili su o dubokom razumevanju ljudske patnje. U trenutku kada sam se osećao beznadežno, on mi je pružio ruku spasa. Njegov miran glas, kao i njegova stručnost, ulili su mi neophodnu dozu sigurnosti za dalje lečenje. Zahvaljujući njemu, uspeo sam da prebrodim ovu tešku situaciju. Dijagnoza je bila - trovanje spanaćem u restoranu. Zahvaljujem se i osoblju bolnice u Kotoru na angažovanju i nezi".

 

Ivica Stojković, inače zaposlen u Zdravstvenom centru Vranje, šef kontrole elektronskog fakturisanja, poručio je svima koji idu na letovanje u Crnu Goru, da obavezno uzmu iz RFZO u svom mestu sporazum o zdravstvenom osiguranju koje Srbija ima sa Crnom Gorom kako bi bili zdravstveno osigurani za dane letovanja u inostranstvu. Ovaj sporazum se dobija potpuno besplatno.

 

Aktuelno

Kamenolom u okolini Valjeva (foto: Kolubarske.rs)
Gpst-post: Dragić Tomić Pre 3 sati 11 minuta

Nešto o kamenolomima

Bilo gde da se krene, kamenolom... Neki rade legalno, neki bespravno, neki su napušteni. Trajno uništavanje prirode. Nismo protiv izgradnje puteva, naprotiv, već samo tražimo da se poštuju propisi....

Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevskoj gimnaziji Pre 1 sati 15 minuta

Tribina "Veštačka inteligencija i primene"

Tribina "Veštačka inteligencija i primene" biće održana u utorak, 10. septembra u 19 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Govoriće dr Nataša Mašanović, Data Science Director i Jugoslav...