Škola plivanja (foto: www.valjevo.rs)
Škola plivanja (foto: www.valjevo.rs)
10.08.2024, 06:48

Završena školica plivanja za valjevske prvake

č: | fb:

Prvaci iz valjevskih osnovnih škola, njih 180 su naučili ovog leta da plivaju, na bazenima u Sportsko rekreativnom centru Petnica. Nakon polaganje testa plivanja za poslednju grupu, svima koji su naučili da plivaju su uručene diplome, saopštila je PR služba grada Valjeva.

 

Instruktori iz Plivačkog kluba Valis su ovog leta obučavali 180 mališana, koji su završili prvi razred u osnovnim školama u Valjevu, a koji su bili neplivači. Ovaj program je finansirao Grad Valjevo, u okviru Lokalnog akcionog plana za decu.

 

Lokalni akcioni plan grada Valjeva je program kojim se iz budžeta Grada finansiraju aktivnosti posvećene unapređenju položaja dece u našem gradu.

 

Lokalni akcioni plan za decu grada Valjeva, ove godine je finansirao letovanje za 50-oro dece sa seoskog područja.

 

Prvi put, ove školske godine će grad Valjevo nabaviti udžbenike, koji će biti besplatno podeljeni svim učenicima od 1. do 4. razreda i gradskih i seoskih škola.

 

Krajem godine su podeljeni paketići za decu iz socijalno i materijalno ugroženih porodica i decu koja su bila na bolničkom lečenju pred doček Nove godine.

Aktuelno

Kamenolom u okolini Valjeva (foto: Kolubarske.rs)
Gpst-post: Dragić Tomić Pre 3 sati 10 minuta

Nešto o kamenolomima

Bilo gde da se krene, kamenolom... Neki rade legalno, neki bespravno, neki su napušteni. Trajno uništavanje prirode. Nismo protiv izgradnje puteva, naprotiv, već samo tražimo da se poštuju propisi....

Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevskoj gimnaziji Pre 1 sati 14 minuta

Tribina "Veštačka inteligencija i primene"

Tribina "Veštačka inteligencija i primene" biće održana u utorak, 10. septembra u 19 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Govoriće dr Nataša Mašanović, Data Science Director i Jugoslav...