Protest ispred Tužilaštva (foto: Đorđe Đoković)
Protest ispred Tužilaštva (foto: Đorđe Đoković)
11.08.2024, 19:09

Protest ispred Tužilaštva zbog hapšenja Branka Ivkovića

č: | fb:

Ispred zgrade Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva u Valjevu okupili su se građani u znak protesta zbog hapšenja advokata Branka Ivkovića, jednog od osnivača Valjevskog pokreta otpora.

 

Anđelka Đuričić Rakić, advokat i jedan od osnivača Valjevskog pokreta otpora, rekla je novinarima ispred zgrade tužilaštva da je Ivković jutros bio pozvan na informativni razgovor u policiju zbog objave na njegovom fb profilu da su Valjevci prvi u svemu i zbog toga što je šerovao neku objavu u vezi sa današnjom blokadom u Valjevu.

Privođenje Ivkovića u Tužilaštvo

Privođenje Ivkovića u Tužilaštvo (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Nakon kratkog razgovora su ga pustili, da bi ga uhapsili oko 16.40 časova. Prema mojim saznanjima stavljaju mu na teret  krivično delo izazivanje panike i nereda iz člana 343 Krivičnog zakona Srbije, stav 1. ili 2, nisam sigurna, a za to krivično delo je zaprećena kazna šest meseci do pet godina. O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu i sada čekamo odluku", kazala je Đuričić Rakić.

 

Pored građana ispred zgrade tužilaštva, koji uzvikuju parole podrške Ivkoviću, a tužiocima "Vučićeve sluge", okupio se i veliki broj advokata.

Protest ispred Tužiaštva

Protest ispred Tužiaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 1 dan 15 sati

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...