13.08.2024, 06:43

"Građani da ne sprečavaju službena lica u vršenju službene radnje"

č: | fb:

Visoki savet tužilaštva (VST) pozvao je građane da ne preduzimaju nijednu radnju radi sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje, napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, učestvovanja u grupi koja sprečava službeno lice u vršenju službene radnje.

 

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu VST, nakon poziva i organizacije protesta ispred Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu povodom preduzimanja dokaznih radnji od strane Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu u toku predistražnog postupka protiv osumnjičenog Branka Ivkovića, Visoki savet tužilaštva apeluje na građane da ne preduzimaju nijednu radnju radi sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje, napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, učestvovanja u grupi koja sprečava službeno lice u vršenju službene radnje, sprečavanja i ometanja dokazivanja, ometanja pravde, izvršenja nekog od krivičnih dela protiv javnog reda i mira, ili bilo kog drugog krivičnog dela kojim bi javni tužilac ili sudija, kao i policijski službenik, bili onemogućeni ili napadnuti na bilo koji način u cilju sprečavanja vršenja njihove službene dužnosti preduzete na osnovu zakona i u okviru svojih ovlašćenja.

 

"Ovakva vrsta sprečavanja, ometanja ili napada, ukoliko se bude desila, zahtevaće hitnu i usredsređenu pažnju i postupanje svih državnih organa koji su uključeni u otkrivanje, gonjenje i suđenje izvršiocima navedenih krivičnih dela. Visoki savet tužilaštva poziva sva javna tužilaštva u Republici Srbiji da sa posebnom pažnjom i odlučnošću postupaju u svim slučajevima kada bi na neki od navedenih načina došlo do pokušaja onemogućavanja njihovog rada i time uticaja na sigurnost i bezbednost kako javnih tužilaca, sudija i policijskih službenika, tako i građana naše zemlje", navodi s eu saopštenju za javnost VST.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 23 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara