Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića (foto: Đorđe Đoković)
Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2024, 06:50

U Knez Mihailovoj ulici kružni tok

č: | fb:

Sudeći prema javnoj nabavci, koja je raspisana početkom avgusta, saobraćaj u jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu, u blizini pijace i Hrama vaskrsenja Hristovog, biće regulisan kružnim tokom.

 

Rok za podnošenje prijava za javnu nabavku projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila, Vitkovićeve i Milovana Glišića, ističe 16. avgusta, a procenjena vrednost ove javne nabavke je 416.666 dinara.

 

Podsećamo, rekonstrukcija ove raskrsnice u kružni tok bila je planirana još pre četiri godine, te je u decembru 2020. raspisana javna nabavka za projektovanje, ali je postupak obustavljen. Tada nam je rečeno, u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastukturu, da obustavljanje javne nabavke ne znači i odustajanje od posla. Rukovodilac Odeljenja Branko Vuković je rekao da projektni zadaci nisu najbolje definisani pa je zbog toga postupak obustavljen.

 

"Projektni zadatak nije imao sve adekvatne stvari koje treba da ima da bi se kvalitetno uradila rekonstrukcija te raskrsnice gde bi trebalo da bude kružni tok. Potrebno je dopuniti te projektne zadatke i čim to uradimo mi ćemo javnu nabavku ponovo objaviti, i to će biti uskoro", rekao je Vuković za Kolubarske.rs početkom januara 2021. godine.

 

Nakon tri godine i osam meseci ponovo je objavljena javna nabavka, ovaj put procenjena vrednost projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila, Vitkovićeve i Milovana Glišića je preko 416.000 dinara, dok je procenjena vrednost iste javne nabavke pre četiri godine bila 250.000 dinara.

Aktuelno

Festival duvan čvaraka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 18 minuta

Ove godine bez Festivala duvan čvaraka u Valjevu

Ove godine "Festival duvan čvaraka" neće biti održan jer je na delu teritorije grada Valjeva proglašena vanredna situacija zbog pojave Afričke kuge svinja, saopštio je Savet ove stalne gradske...  · 8 komentara

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 1 dan 15 sati

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...