Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2024, 19:30

U sud došao kao tužilac, i to u pratnji naoružanog žandarma, a za njim raspisana potraga zbog iznude od 600.000 evra

č: | fb:

Valjevska policija je uhapsila muškarca N.R. protiv kojeg se vodi krivični postupak zbog krivičnog dela iznude od 600.000 evra, a za kojim je bila raspisana policijska potraga jer se nije odazivao na poziv Višeg javnog tužilaštva, piše Politika.

 

On je uhapšen u četvrtak u Privrednom sudu u Valjevu gde je došao kao tužilac u sporu koji zbog dugovanja vode dve firme, a u njegovoj pratnji bio je naoružani pripadnik Žandarmerije koji je predstavio kao njegov "prijatelj".

 

U Privrednom sudu u četvrtak u podne počelo je ročište u parničnom postupku između dve firme oko duga. U sudnicu su ušli punomoćnici i zakonski zastupnici tužioca i tuženog, među kojima je, kako se kasnije ispostavilo, bio i N. R. za kojim je bila raspisana policijska potraga. S obzirom na to da je suđenje bilo javno, u hodnik suda je ušlo još nekoliko osoba jer je u postupku bilo zakazano i saslušanje parničnih stranaka i svedoka. U jednom trenutku, navode iz suda, sudskom stražaru u hodniku prišla je žena, kazala mu je da se ne oseća bezbedno jer joj ljudi koji su prisutni prete te je zamolila da pozove policiju.

 

- Stražar se obratio dvojici muškaraca u hodniku i pitao ih u kom svojstvu se nalaze u sudu, na šta su oni odgovorili da nisu stranka u postupku, ni svedoci, već da čekaju prijatelja. Stražar im je onda naložio da napuste zgradu, ali su se oni zadržali na stepeništu, da bi zatim jedan od njih izašao, dok je drugi ostao i posle kraće rasprave izvadio policijsku značku tvrdeći da je policajac. Na pitanje da li je u sudu službeno, on je ponovio da čeka prijatelja - prepričavaju nesvakidašnji događaj u Privrenom sudu.

 

Kada je policija stigla, nekoliko njih je ostalo ispred zgrade, drugi su ušli, da bi zatim sudski stražar zamolio sudiju da prekine postupak. Sudija je odredila pauzu i čim je N. R. izašao iz sudnice policija ga je uhapsila.

 

Kako Politika nezvanično saznaje, ispostavilo se da je legitimisani muškarac Z. Ž. pripadnik beogradskog odreda Žandarmerije, koji je sa sobom nosio službeni pištolj. On je, pričaju očevici, sa pripadnicima MUP-a izašao iz suda i posle rasprave sa prisutnim policajcima, koju je pratilo i nekoliko telefonskih poziva i žučnih razgovora, izvadio okvir iz pištolja koji je nosio u torbici.

 

Pitanje koje se postavlja posle ovog događaja u valjevskom Privrednom sudu je kako se naoružani pripadnik Žandarmerije našao u društvu osobe za kojom je raspisana policijska potraga?

 

Prema pisanju Politike, Privrendi sud u Valjevu nema detektor za metal, iako je više puta traženo od nadležnih da se nabavi. Sudska straža nije naoružana i u ovom slučaju postupila je u potpunosti u skladu s propisima kako bi zaštitila stranku koja se našla u zgradi, navode u Privrenom sudu.   

Aktuelno

Ubski trg (foto: Dragana Nedeljković)
Saopštenje Pre 16 sati 43 minuta

Vlast na Ubu je pala, naprednjaci to ignorišu!?

Vlast na Ubu je pala 7. septembra 2024. godine, jer se tada navršilo tri meseca od poslednje održane sednice Skupštine opštine Ub, navode u zajedničkom saopštenju za javnost opozicione odborničke...  · 1 komentar

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 13 sati 38 minuta

Bez vode potrošači koji se snabdevaju sa Boričevca

Zbog radova na zameni zatvarača u Ulici kneza Miloša, u petak, 13.09.2024. godne, od 8 do 15 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači koji se snabdevaju vodom sa rezervoara Boričevac i...

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 42 minuta

Telo mladića izvučeno iz reke Gradac

Jutros je iz reke Gradac izvučeno telo dvadesetčetvorogodišnjeg mladića. Prema prvim nezvaničnim informacijama, radi se o utapanju, naložena je istraga i obdukacija.