Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
29.08.2024, 06:48

Prva sednica Gradskog veća u petak

č: | fb:

Sednica Gradskog veća, na kojoj će biti razmatrane 24 tačke dnevnog reda, biće održana u petak, 30. avgusta. Biće to praktično prva sednice Gradskog veća u novom sazivu, održava se skoro mesec i po dana nakon izbora članova ili skoro tri meseca od lokalnih izbora 2. juna.

 

Doduše u pozivu za sednicu piše da će biti održana druga sednica Gradskog veća; prva je bila telefonska 9. avgusta. Međutim o toj prvoj sednici javnost nije obaveštena, niti je poznato o kojim temama su se telefonski izjašnjavali članovi Gradskog veća.

 

Na sednici u petak na dnevnom redu biće: utvrđivanje redloga odluke o završnom računu Valjeva za 2023. godinu;  razmatranje izveštaja o izvršenju budžeta Valjeva za period januar-jun 2024; utvrđivanje predloga odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije dela bloka u Ulici Ljubostinjskoj u prostornoj celini "Sever", kao i deo područja nekadašnje fabrike "Srbijanka".

 

Utvrđivanje predloga odluke o usvajanju plana kvaliteta vazduha za Valjevo od 2024. do 2027. godine i utvrđivanje predloga programa kontrole kvaliteta vazduha za Valjevo u 2024. i 2025. godini, izmene programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Valjeva u 2024, biće teme sednice Gradskog veća u petak.

 

Pet tačaka dnevnog reda odnosi se na predloge rešenja o odbijanju žalbi građana protiv rešenja Komisije za sprovođenje mera zamene postojećeg energenta u individualnim ložištima, dok se četiri tačke dnevnog reda odnose na predloge rešenja o davanju saglasnosti na odluku Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica.

 

Novi saziv Gradskog veća ima 11 članova; dva mesta po funkciji pripadaju gradonačelniku i njegovom zameniku. Pored zamenika gradonačelnika, Đorđe Milanovića, još sedam članova je novih dok su dva člana i gradonačelnik Lazar Gojković, bili i u prethodnom sazivu.

Aktuelno

 (foto: )
Krajem avgusta Pre 1 dan

Rođena prva beba iz doniranih spermatozoida

Krajem avgusta rođena je prva beba iz doniranih spermatozoida nastala u laboratoriji valjevskog Zdravstvenog centra, a "singl" majka iz Šapca je donela na svet zdravog dečaka. Do kraja godine...