Prvaci (foto: Đorđe Đoković)
Prvaci (foto: Đorđe Đoković)
02.09.2024, 07:49

Počela školska godina, sindikati danas o svojim zahtevima

č: | fb:

U više od 1.700 srednjih i osnovnih škola u Srbiji danas se vraća oko 780.000 učenika. U prvi razred kreće 64.000 učenika, a za večeras je najavljeno obraćanje sindikata, koji će ispred Vlade Srbije javnost obavestiti o svojim zahtevima.

 

U školske klupe danas je prvi put selo 753 valjevska đaka prvaka, dok je u školama Kolubarskog okruga upisano 1400 prvaka. Grad Valjevo je obezbedio besplatne udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razrda. U okviru Lokalnog plana akcije za decu izdvojeno je 35 miliona dinara.

 

Sa novom školskom godinom stižu promene kako za osnovce, tako i za srednjoškolce. Smanjen je maksimalan broj đaka po odeljenju, raspust će biti nešto kraći i moraće da se poštuju pravila oblačenja. Uvedene su nove mere za borbu protiv svih oblika nasilja.

Aktuelno

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 1 dan 10 sati

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 14 minuta

Bez vode Gornja Grabovica

Zbog radova na izradi vodovodnog priključka, u četvrtak, 19.09.2024. godne, od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači u Gornjoj Grabovici. Zahvaljujemo se na strpljenju i...