Ministar Momirović  (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Ministar Momirović (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
03.09.2024, 09:14

Momirović: Briga o građanima koji će ostvariti velike uštede u kućnom budžetu

č: | fb:

"Akcijom 'Najbolja cena' pokazuje se briga o sugrađanima, koji će kupovinom proizvoda na akciji ostvariti velike uštede u kućnom budžetu, čime se znatno smanjiti teret visokoh troškova", rekao je u Valjevu ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

 

On je u ponedeljak obišao maloprodajni objekat Europrom-a u Železničkoj ulici i pozvao građane da u najbližem supermarketu pronađu i kupe neke od važnih proizvoda koji čine potrošačku korpu.

 

"Želeo bih prvo da pozdravim gradonačelnika Lazara Gojkovića, sa kojim sam u prethodnim godinama dosta sarađivao, a svi smo svedoci jedne ponovne reindustrijalizacije ovog strateški važnog grada za Srbiju. Naravno, da se posebno zahvalim DTL-u i Europrom-u. Kroz ovu akciju želimo da našim građanima, a kupcima, omogućimo da važne proizvode mogu da kupuju po nižim cenama i to u septembru kada su kućni budžeti pod pritiskom, deca kreću u školu, završeni su raspusti. Ovom akcijom najdirektnije pomažemo da ovaj period lakše prebrode. Ovo je zaista velika ušteda, a ovde ne govorimo o nekim perifernim namirnicama, govorimo o svinjskom i pilećem butu, jajima, kućnoj hemiji, pelenama, mleku, ulju i mnogim drugim. Velike smo korake napravili u prethodnim godinama, to je činjenica i ljudi moraju da osete da imaju podršku Vlade i podršku privrede. Uveren sam da će građani biti zadovoljni i da će osetiti boljitak. Idemo dalje, radimo za naše građane zajedničkim snagama kako Vlade Republike Srbije, tako i lokalne samouprave i trgovinskih lanaca", kazao je Momirović.

Gojković i Momirović

Gojković i Momirović (Foto: https://leparecvaljeva.rs/)

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je podsetio da je akcija "Najbolj cena" zvanično počela u nedelju i da je obuhvaćeno preko 700 proizvoda u 2.500 objekata.

 

"Siguran sam da će to mnogo značiti svakom porodičnom budžetu i iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Europrom-u i Domaćem trgovačkom lancu koji su uzeli učešće u ovoj akciji", rekao je Gojković.

 

Direktor Domaćeg trovačkog lanca Obrad Popović je naglasio da je cilj ove akcije dalje obaranje stope inflacije u Republici Srbiji i poručio građanima da se svi artikli sa spiska "Najbolja cena" mogu naći u objektima Europrom-a u Valjevu.

 

"Domaći trgovački lanac je na poziv Vlade Republike Srbije, premijera Vučevića i ministra Momirovića uzeo učešće u akciji 'Najbolja cena', čime pokušavamo da zajedničkim snagama probamo da doprinesemo daljem obaranju stope inflacije u Republici Srbiji. Ono što je bitno i verovatno znači građanima Valjeva, jeste da se svi artikli sa spiska 'Najbolja cena' mogu naći u objektima DTL-a Europrom u Valjevu", kazao je Popović.

 

On je naveo da bi građani od 81. kategorije artikala po redovnim cenama mogli da kupe proizvode u vrednosti od 22.000 dinara, a na popustu koštaju 18.300 dinara, što je "egzatna ušteda od 4500 dinara".

 

"Mi smo jako ponosni što možemo da našim sugrađanima doprinesemo da lakše prebrode septembar i oktobar, kao dva meseca u godini koja su jako izazovna što se tiče kućnog budžeta", kazao je Popović.

Gojković, Momirović, Popović

Gojković, Momirović, Popović (Foto: https://leparecvaljeva.rs/)

 

Akcija "Najbolja cena" će trajati dva meseca, zaključno sa 31. oktobrom i obuhvata 81 kategoriju proizvoda koji će na policama biti obeleženi prepoznatljivom oznakom.

 

Kako je ranije saopšteno, popust će biti računat kao popust na redovnu cenu koja je važila na 1. septembar s tim da će konačna cena biti niža od svih prethodnih, uključujući i akcijske cene, koje su važile u protekla tri meseca.

Aktuelno

Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
U potpisu Kolektiv Pre 16 minuta

Saopštenje Valjevske gimnazije

Saopštenjem za javnost oglasio se Kolektiv Valjevske gimnazije. Saopštenje prenosimo u celosti. "Povodom teksta koji je objavljen na portalu Kolubarske.rs dana 14. 9. 2024. godine, pod naslovom "Od...

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 12 sati 48 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...