(foto: cemaforum.rs)
(foto: cemaforum.rs)
05.09.2024, 08:59

Srbija na Zapadu: deponija, suša, minimalac... svako neku muku ima

č: | fb:

U ovoj epizodi govorimo o deponiji "Duboko", koja je od velikog regionalnog projekta prerasla u veliki regionalni problem. Dok Užičani blokadama ne dozvoljavaju komšijama iz Čačka da tu odlažu smeće, ovi drugi se "potucaju" po okolnim varošima koje sve češće odbijaju "gostoprimstvo". Problem veliki, a rešenje se još uvek ne nazire.

 

U drugoj priči naši reporteri sa žiteljima sela u jugozapadnoj Srbiji razgovaraju o posledicama suše koja traje celo leto, a čini se da će zakačiti i početak jeseni. Da li će država proglasiti elementarnu nepogodu i eventualnim subvencijama pomoći srpskom seljaku? Oni kažu da u to ne veruju i da su im samo dve žuljevite ruke jedino na šta računaju.

 

Posle mnogo godina konsenzusom je doneta odluka o visini minimalca u narednoj godini. Međutim, bez obzira što su vlada, poslodavci i sindikati postigli dogovor i dalje se o ovoj temi mogu čuti različiti argumenti među glavnim akterima. O tome govorimo u trećoj priči.

"Srbija na zapadu" je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima. Za ovim pričama "tragaju" novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji "Zajednički glas ZA slobodu medija".

Glas ZA slobodu medija

Glas ZA slobodu medija

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 3 sati 6 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 15 sati 46 minuta

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 2 komentara