Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
04.09.2024, 09:07

Vladimir Blagojević i Saša Đoković, novi pomoćnici gradonačelnika Valjeva

č: | fb:

Pomoćnici gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića biće Vladimir Blagojević i Saša Đoković, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Tri meseca nakon lokalnih izbora i mesec i po dana od konstituisanja Skupštine grada i izbora gradonačelnika, Gojković je odlučio da postavi svoje pomoćnike. Vladimir Blagojević (1972.), završio je Fakultet za menadžment, Univerziteta "Megatrend" smer marketing, u prethodnom sazivu član Gradskog veća, zadužen za projekte i regionalni razvoj.

 

Saša Đoković (1972.), diplomirani ekonomista, zaposlen u Odseku za vanredne situacije Gradske uprave Valjeva. Đoković je široj javnosti poznat kao sportista, pre svega višegodišnji golman FK Budućnost, igrao je u OFK Beograd, klubovima u Švedskoj, Smederevu... Oprobao se i kao trener, bio je na klupi nekoliko klubova, odnedavno trener FK Junior Novo Naselje. 

 

Gojković se odlučio za dva pomoćnika i pored toga što je Statutom grada Valjeva predviđeno da gradonačelnik može da ima tri pomoćnika koji obavljaju poslove iz pojedinih oblasti (ekonomski razvoj, urbanizam, primarna zdravstvena zaštita, zaštita životne sredine, turizam, poljoprivreda, komunalne delatnosti, razvoj mesnih zajednica).

 

"Pomoćnici gradonačelnika pokreću inicijative, predlažu projekte i sačinjavaju mišljenja u vezi sa pitanjima koja su od značaja za razvoj Grada u oblastima za koje su postavljeni i vrše i druge poslove po nalogu gradonačelnika", precizirano je u Statutu grada.

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Blagojević će nastaviti da se bavi projektima, urbanizmom i razvojem Divčibara, dok će Đoković biti zadužen za ekonomski razvoj i komunalne delatnosti

 

Gradonačelnik postavlja i razrešava pomoćnike, koji obavljaju poslove najduže dok traje mandat gradonačelnika.

Aktuelno

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 18 sati 49 minuta

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 3 minuta

Bez vode Gornja Grabovica

Zbog radova na izradi vodovodnog priključka, u četvrtak, 19.09.2024. godne, od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači u Gornjoj Grabovici. Zahvaljujemo se na strpljenju i...