Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2024, 07:09

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

č: | fb:

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje, kao i u Zdravstvenom centru Valjevo.

 

Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, obave opšti specijlistički pregled u Domu zdravlja Valjevo, nakon čega će po potrebi biti upućivani u Bolnicu kod specijliste pneumoftiziologa ili na ultrazvučni pregled abdomena, a po indikacijama će biti urađeni i tumor markeri i grafije pluća.

 

Nakon specijalističkog opšteg pregleda koji podrazumeva merenje krvnog pritiska i laboratorije, dalje će na raspolaganju od laboratorijske dijagnostike ovoga puta na raspolaganju biti sledeći tumor markeri: CEA,CA 19-9 i AFP.

Pregled

Pregled (Foto: www.zcvaljevo)

 

Pet timova lekara specijalista optše prakse će pregledati građane u nedelju u Domu zdravlja Valjevo. Za sve građane koji imaju višegodišnji pušački staž ili sumnju na neku bolest pluća, na raspolaganju će biti timovi specijalista pneumoftiziologa koji će ih pregledati u Bolnici, gde će biti omogućena i grafija pluća kao osnova dijagnostike pulmoloških bolesti.

 

Za pedijatrijsku populaciju će u nedelju 8. septembra, u Domu zdravlja Valjevo, biti omogućen sistematski pregled dece predškolskog i školskog uzrasta, u cilju što ranije dijagnostike eventuanih razvojnih nepravilnosti.

 

Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja ispunjava obećano građanima, da će pratiti njihove najvažnije potrebe, pa kako je najavljano pre  sezone godišnjih odmora, od jeseni ponovo se aktuelizuju besplatni preventivni pregledi za građanstvo, pa i ovog vikenda biće sprovedena akcija besplatnih preventivnih pregleda, čime se akcenat stavlja na značaj prevencije i brige o zdravlju.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 6 sati 23 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 19 sati 2 minuta

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara