Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2024, 08:57

Tribina "Veštačka inteligencija i primene"

č: | fb:

Tribina "Veštačka inteligencija i primene" biće održana u utorak, 10. septembra u 19 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Organizatori ove tribine su Valjevska gimnazija i Udruženje "Valjevski gimnazijalci". Na tribini će govoriti dr Nataša Mašanović, Data Science Director i Jugoslav Kandić, profesor Valjevske gimnazije.

 

Dr Nataša Mašanović je naučnica sa velikim iskustvom u korišćenju podataka za generisanje vrednih uvida u različitim industrijama. Njena ekspertiza je usmerena na upravljanje rizikom, posebno u oblastima finansija, osiguranja i proizvodnje. Tokom svoje karijere, dr Mašanović je doprinela razvoju modela za kreditni rizik, modela za cene osiguranja, modela za otkrivanje anomalija, optimizacionih modela, i formulaciju efektivnih poslovnih strategija.

 

Dr Nataša Mašanović je pre toga radila kao predavač na Siti univerzitetu u Londonu i Kingston univerzitetu gde je predavala predmete kao što su baze podataka, elektronska trgovina i istraživačke metode. Takođe je stekla istraživačko iskustvo kao istraživač na Sari univerzitetu i doprinela razvoju mobilnih aplikacija u Ericsson-u, UK.

 

Ima doktorat iz upravljanja informacionim sistemima sa Sari univerziteta i diplomu iz računarstva sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Aktuelno

Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
U potpisu Kolektiv Pre 12 sati 34 minuta

Saopštenje Valjevske gimnazije

Saopštenjem za javnost oglasio se Kolektiv Valjevske gimnazije. Saopštenje prenosimo u celosti. "Povodom teksta koji je objavljen na portalu Kolubarske.rs dana 14. 9. 2024. godine, pod naslovom "Od...  · 20 komentara