Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
20.09.2024, 13:16

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

č: | fb:

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Ove godine, najtraženija zanimanja su mašinske, elektro i metalske struke, posao je ponuđen radnicima u proizvodnji, trgovini, turizmu i ugostiteljstvu.

 

Prema rečima Milana Đenadića, direktora Nacionalane službe za zapošljavanje – Filijala Valjevo na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa teritorije grada Valjeva.

 

"Ono što je važno to je da se nastavlja trend smanjenja broja nezaposlenih, ali ono što je veoma značajno to je da se nastavlja i trend povećanja broja zaposlenih. Mi smo imali u prethodnih nekoliko godina značajne investicije u našem gradu i neke kompanije su i danas na Sajmu. Takođe, ne treba zanemariti da smo imali povećanu privrednu aktivnost određenih domaćih kompanija i poslodavaca", rekao je Đenadić.

 

Milan Đenadić

Milan Đenadić (Foto: www.leparecvaljeva.rs)

Na današnjem Sajmu učestvovali su i trgovinski lanci, kao i nekoliko hotelijerskih kompanija.

 

Sajam zapošljavanja, koji je održan na Gradskom trgu u Valjevu, organizovali su Nacionalana služba za zapošljavanje - Filijala Valjevo u saradnji sa gradom Valjevom i Regionalnom privrednom komorom Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga.

 

Aktuelno

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 11 sati 11 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...