Zastave na pola koplja (foto: Đorđe Đoković)
Zastave na pola koplja (foto: Đorđe Đoković)
30.09.2024, 07:04

Dan žalosti zbog pogibije dve devojke u saobraćajnoj nesreći

č: | fb:

Povodom tragične smrti dve sugrađanke u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju kod Brankovine, Grad Valjevo je ponedeljak, 30. septembar proglasio Danom žalosti.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković u ime grada Valjeva i u svoje ime, porodicama poginulih izražava duboko saučešće. Povređenima u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći želi brz oporavak.

 

Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Valjevo.

Za vreme dana žalosti zabranjeno je emitovanje zabavne i narodne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mestima. Dan žalosti u sportskimhalama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola zastava Srbije i Valjeva. Sportske manifestacije počinju minutom ćutanja. U ugostiteljskim objektima na dan žalosti ne može se emitovati muzika.

 

Svi lokalni mediji dužni su da emituju Odluku o proglašenju dana žalosti i da u vreme trajanja dana žalosti usklade programsku šemu i emituju prikladne emisije.

Aktuelno

Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Republički zavod za statistiku Pre 4 sati 32 minuta

Valjevo po zaradama i dalje ispod republičkog proseka

Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u julu 2024. godine iznosila je 86.858 dinara, što je za 10.977 dinara ispod republičkog proseka koji je iznosio 97.835 dinara. Najplaćeniji i u...

 (foto: )
U selu Gornje Leskovice Pre 4 sati 21 minuta

Obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića

U selu Gornje Leskovice kod Valjeva, u nedelju je obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića (19), heroja podno Povlena. Priča o herojstvu mladog Stojadina Mirkovića traje i danas. Kao...