Smeće na Transfer stanici u Čačku (foto: Ozon Press)
Smeće na Transfer stanici u Čačku (foto: Ozon Press)
07.10.2024, 09:37

JKP "Komunalac" napravilo divlju deponiju

č: | fb:

Da li uz saglasnost sa lokalnom vlašću ili samoinicijativno, rukovodstvo čačanskog JKP "Komunalac" napravilo je divlju deponiju na lokaciji pretovarne stanice za smeće u Čačku.

 

Na pretovarnoj stanici, ili kako se službeno naziva Transfer stanici, vrši se pretovar komunalnog smeća koje se prikupi sa teritorije Čačka, iz kamiona smećara u kamione sa tzv. kadama kojima se smeće dalje prevozi na regionalnu deponiju Duboko.

 

Poslednjih pet meseci od kako je, najpre odlukom direktora RD Duboko zabranjen prijem smeća iz Čačka do namirenja višemilionskog duga, a kasnije sprečen istovar smeća iz Čačka zbog blokade pristupa deponiji Duboko od strane lokalnih meštana, "Komunalac" deponuje prikupljeno smeće na pretovarnoj stanici.

 

Deo tog smeća se odvozio na smetlišta u Kniću, Kragujevcu i Kraljevu, a poslednjih mesec dana se odvozi u Jagodinu. Drugi, mnogo veći deo smeća ostaje na pretovarnoj stanici i sada se već nagomilalo preko 10.000 tona, pa je potpuno jasno da je u naselju Prelići ponovno nikla deponija, ovoga puta divlja deponija.

Smeće na Transfer stanici u Čačku

Smeće na Transfer stanici u Čačku (Foto: Ozon Press)

Kako nadležne inspekcijske službe ništa ne preduzimaju tim povodom, a i nadležni pravosudni organi se tim povodom prave slepi i gluvi, meštani Prelića i Kulinovačkog polja su odlučili da posle gomilei spraznih obećanja, koje su dobijali tokom leta od nadležnih u "Komunalcu" i u gradskoj vlasti, organizuju blokadu ulazne kapije Transfer stanice.

 

Drugi zahtev je da se već lagerovanoi smeće odveze i u skladu sa tim iz kruga pretovarne stanice dozvoljavaju izlaz samo kamionima koji odvoze smeće u Jagodinu.

 

Gradska vlast sve vreme se ponaša kao nemi posmatrač i ne preduzima ništa da se problem odlaganja smeća reši.

Glas ZA slobodu medija

Glas ZA slobodu medija

Aktuelno

Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće usvojilo izveštaje Pre 7 sati 28 minuta

Plate direktora valjevskih komunalnih preduzeća

Najplaćeniji direktor javno komunalnog preduzeća u Valjevu je prvi čovek Vidraka, dok najnižu zaradu ima direktor Vodovoda. Iz izveštaja se vidi rast plata direktora od 2022. do sredine 2024....  · 7 komentara

Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U okviru Dečje nedelje Pre 7 sati 28 minuta

"Moj prvi koncert" u organizaciji MŠ "Živorad Grbić"

Povodom obeležavanja Dečje nedelje, MŠ "Živorad Grbić" i ove godine tradicionalno organizuje seriju edukativnih koncerata pod nazivom "Moj prvi koncert", koji će biti realizovani u periodu od 7. do...