Azil za pse u Zlatariću (foto: Đorđe Đoković)
Azil za pse u Zlatariću (foto: Đorđe Đoković)
10.10.2024, 06:57

U azilu za pse u Zlatariću umesto 150 biće 400 mesta

č: | fb:

Gradska uprava grada Valjeva raspisala je javnu nabavku Izrada urbanističko tehničke dokumentacije za uređenje i izgradnju azila za pse u Zlatariću. Procenjena vrednost ove javne nabavke je 1.250.000 dinara bez PDV-a, a rok za podnošenje ponuda je 16. oktobar 2024. godine.

 

Analizom postojećeg stanja, uvidom u stanje objekata na terenu, kao i uvažavanjem potrebe za kvalitetnijim tretmanom napuštenih pasa lutalica urađen je Projektni zadatak za uređenje postojećeg azila za pse u Zlatariću, piše u tenderskoj dokumentaciji.

 

Kako je navedeno u projektnom zadatku, postojeći kapacitet azila ili prihvatilišta za pse je 150 smeštajnih prostorija za pse, izgradnjom i rekonstrukcijom potrebno je projektovati kompleks za smeštaj 400 pasa.

 

Azil za pse u Zlatariću

Azil za pse u Zlatariću (Foto: Đorđe Đoković)

Zadatak projektanta je da formira jasno definisane zone u kompleksu koje treba da su međusobno povezane u jedinstvenu funkcionalnu celinu i da uradi idejna arhitektonska rešenja objekata za izgradnju novih i rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju postojećih objekata. Sastavni deo zadatka projektanta je i projektovanje parternog uređenje kompleksa.

 

Projektant se mora pridržavati zatečenim stanjem objekata azila za pse koji je predmet izrade urbanističkog projekta i svim tehničkim uslovima i normativima koji su propisani Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni za životinje.

 

U svom idejnom arhitektonskom rešenju projektant treba da predvidi mogućnost fazne izgradnje ukoliko se ukaže projektantska potreba za tim, navedeno je u projektnom zadatku.

 

Podsetimo, na sednici Gradskog veća, na kojoj su razmatrani izveštaji o radu javnih preduzeća za prošlu i realizacija programa poslovanja u prvih šest meseci ove godine među kojima je JKP "Vidrak", saopšteno je da je Grad opredelio 6,5 miliona dinara za rekonstrukciju azila za pse. Tada je rečeno da bi projekat trebalo da bude završen do kraja ove, a radovi izvedeni tokom sledeće godine.

 

 

Aktuelno

Tijana pevala predškolcima i prvacima (foto: leparecvaljeva)
Na Gradskom trgu Pre 1 dan 9 sati

Tijana Dapčević pevala predškolcima i prvacima

Grad Valjevo je, povodom "Dečje nedelje", za predškolce i đake prvake obezbedio poklon koncert Tijane Dapčević, koji je održan na Gradskom trgu, objavljeno je na gradskom sajtu Lepa reč Valjeva.  · 3 komentara