Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
16.10.2024, 06:34

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

č: | fb:

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana.

 

Javna nabavka za zimsko održavanje i čišćenje ulica u Valjevu, lokalnihi nekategorisanih puteva, kao i saobraćajnica na Divčibarama, raspisana je 6. septembra, a rok za dostavljanje ponuda bio je 11. oktobar. S obzirom na to da nije pristigla nijedna ponuda, za posao vredan oko 76,4 miliona dinara sa PDV-om, doneta je odluka da se obustavi javna nabavka, ali postupak još uvek nije ponovljen.  

 

Prošle godine su se na javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva javila, kao i prethodnih pet godina, dva preduzeća: "Ingrap-omni" i "Preduzeće za puteve Valjevo". Posao je dobilo beogradsko preduzeće "Ingrap-omni" čija je ponuda od 69.785.142 dinara bila povoljnija od drugog ponuđača za oko 214 hiljada dinara.

 

Procenjena vrednsot javne nabavke zimsko održvanje ulica i puteva prošle godine iznosila je 69.999.999 dinara sa PDV-om, dok je procenjena vrednost ovogodišnje javne nabavke 76.363.636 sa PDV-om ili oko 6,4 miliona dinara više za, sudeći prema tehničkoj specifikaciji radova, isti posao. Jedina razlika je u tome što će mašina skip na Divčibarama umesto 100 raditi 150 sati, dok je rad skipa na lokalnim putevima umesto 50 povećan na 100 sati. Sve ostale stavke u strukturi cena su identične kao i lane.

 

Javna nabavka nije uspela i pre sedam godina

 

Podsetimo, i u oktobru 2017. godine, takođe mesec dana pred početak sezone zimskog održavanje ulica i puteva, nije izabrano preduzeće koje će čistiti sneg jer "javna nabavka nije uspela".

 

Raspisana je 15. septembra, a rok za otvaranje ponuda bio je 16. oktobar. Tada se na javnu nabavku zimsko održavanje javilo samo preduzeće "Ingrap-omni" sa ponudom značajno većom od 37 miliona dinara koliko je u budžetu za 2017. godinu opredeljeno novca za zimsko održavanje ulica i puteva na teritoriji Valjeva, kao i saobraćajnica na Divčibarama. 

 

Prema programu, sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra do 31 marta.

Aktuelno

Radionica o zdravoj i pravilnoj ishrani (foto: )
Povodom Svetskog dana hrane 16.10.2024

Kroz igru učenje o vitaminima

U susret Svetskom danu hrane (16. oktobar) Zavod za javno zdravlje i Služba polivalentne patronaže, u saradnji sa udruženjem "Anđeli čuvari", organizovali su radionicu o zdravoj i pravilnoj ishrani...  · 1 komentar