Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
24.10.2024, 06:41

Direktori podneli ostavku, ustupaju fotelju vršiocima dužnosti

č: | fb:

Razrešenje, zbog podnošenja ostavke, aktuelnih i imenovanje novih direktora JKP "Toplana" Valjevo, Centra za kuturu i Turističke organizacije biće na dnevom redu Skupštine grada Valjeva u petak, 25. oktobra. Među kadrovskim rešenjima naćiće se i imenovanja direktora dve ustanove na čijem čelu su vršioci dužnosti - Centra za socijalni rad i Moderne galerije Valjevo.

 

Direktori JKP "Toplana", Centra za kulturu i Turistčke organizacije, koji su izabani po konkursu na period od četiri godine, podneće ostavku na sednici Skupštine grada u petak, kako bi na njihova mesta bili imenovani "najduže jednu godinu" vršioci dužnosti direktora.

 

Diplomirani matematičar Janko Gagić, na čelo JKP "Toplana" je došao u martu 2022. godine, a ostavku podnosi, navodno "jer je stekao uslove za odlazak u penziju". Skupštini se predlaže da umesto Gagića za vršioca dužnosti direktora imenuje Branka Vukovića, specijalizovani strukovni inženjer industrijskog inženjerstva. Vuković je aktuelni rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, a još uvek nije poznat njegov naslednik na tom mestu.

 

Diplomirani pravnik Nemanja Rasulić je za direktora Centra za kulturu izabran u oktobru 2021. godine na mandat od četiri godine. Kako nezvanično saznajemo, povlači se iz direktorske fotelje jer je gradsko i partijsko rukovodstvo odlučilo da on bude rukovodilac Odeljenja komunalne policije umesto Milice Petković, koja je na tom mestu bila od 2016. godine. Navodno Rasulić odlazi u Odeljenje komunalne policije jer je Zakonom o komunalnoj policiji propisano da ne čelu komunalne mora da bude pravnik, a Milica Petković to nije. To jeste zakonska odredba, ali važi od 2019. godine.

 

Predloženo je da Rasulića nasledi, kao vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu "najduže jednu godinu", Biljana Jakovljević, diplomirani politikolog, zaposlena u gradskoj službi informisanja.

 

Diplomirani politikolog za međunrodne odnose Ana Marković, na mesto direktora Turističke organizacije imenovana je u septembru 2022. godine na mandat od četiri godine. Ostavku podnosi kako bi fotelju ustupila Darku Dostaniću, diplomirani menadžer u turizmologiji, koji će biti vršilac dužnosti "najduže jednu godinu". Nezvanično, Marković se "povlači" sa direktorskog mesta jer je, koalicioni partner Srpske napredne stranke, Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića, kojoj je pripao resor i valjevskog turizma, odlučila da promeni svoj rukovodeći kadar u Turističkoj organizaciji.

 

Na sednici Skupštine grada u petak, 25. oktobra, za direktora Moderne galerije biće imenovana Marija Đurić, master istoričar umetnosti. Ona je u maju 2023. godine imenovana na mesto vršioca dužnosti direktora Moderne galerije "do sprovedenog konkursa, a najduže jednu godinu".

 

Na funkciju direktora Centra za socijalni rad "Kolubara", na period od četiri godine, biće imenovana Teodora Đurđević, diplomirani defektolog, koja trenutno obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad.

Aktuelno

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan

Bez vode deo Ulice Kneza Miloša

Zbog popravke kvara na vodovodnoj mreži na uglu ulica Kneza Miloša i Milice Nožice, dana 24.10.2024. godine od 8 do 15 časova, bez vodosnabdevanja će ostati potrošači u ulici Kneza Miloša između...  · 1 komentar

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
Kultura Pre 1 dan 13 sati

Koncert kamernog sastava "Le Duo" u Muzičkoj školi

U muzičkoj školi "Živorad Grbić" u sredu, 23. oktobra, sa početkom u 19 časova, gostuje kamerni sastav "Le Duo" - violinistkinja Ljubica Damčević i pijanista Nikola Vidojević. Ulaz je slobodan.