Aerozagađenje (foto: Kolubarske.rs)
Aerozagađenje (foto: Kolubarske.rs)
25.10.2024, 11:07

Climathon Valjevo: Uticaj aerozagađenja na zdravlje i upravljanje otpadom

č: | fb:

U organizaciji iRevolucije, u subotu, 26. oktobra 2024. godine, Valjevo će peti put zaredom biti deo globalne inicijative i događaja "Climathon Valjevo 2024". Teme i ovogodišnjeg Climathona će biti aerozagađenje u Valjevu, kako ono utiče na zdravlje građana, i odlaganje otpada.

 

Prema najavi organizatora, "Climathon Valjevo 2024", koji počinje u 10.00 časova u holu Centra za kulturu, biće podeljen u tri bloka. U prvom delu biće održane dve radionice zatvorenog tipa. U drugom bloku, otvorenom za javnost, biće predstavljeni rezultati istraživanja uticaja kvaliteta vazduha na zdravlje stanovnika Valjeva, Leskovca i Novog Pazara, nakon čega sledi tribina i panel diskusija posvećena toj temi. Treći blok je posvećen jednoj od najurgentnijih tema u Valjevu – odlaganju otpada. Biće održana tribina o izmeštanju valjevske deponije koja je "privremena" 33 godine.

 

"Climathon Valjevo 2024" organizuje iRevolucija u partnerstvu sa CLIMATE-KIC iz Holandije, uz podršku Mladih istraživača Srbije i Beogradske otvorene škole.

Aktuelno

Prekid sednice Skupštine grada (foto: Kolubarske.rs)
Nakon pet časova zasedanja Pre 10 sati 30 minuta

Prekinuta sednica Skupštine grada Valjeva

Današnja sednica Skupštine grada prekinuta je nakon pet časova zasedanja, kada je u toku bila rasprava o šestoj tački dnevnog reda - izmene Plana komunalne izgradnje. Sednica će biti nastavljena u...  · 16 komentara