Odbornik Trifunović i obezbeđenje (foto: Kolubarske.rs)
Odbornik Trifunović i obezbeđenje (foto: Kolubarske.rs)
25.10.2024, 16:18

NAPREDNjACI ĆE MORATI DA SE NAVIKNU NA OPOZICIJU U LOKALNOM PARLAMENTU

č: | fb:

Nakon samo pet časova zasedanja i usvojenih šest od 62 tačke dnevnig reda, prekinuta je današnja sednica Skupštine grada, a nastavak je zakazan za ponedeljak u 9 časova. Povodom današnjeg prekida oglasila se Koalicja Ujedinjeno Valjevo može sVAnuće.

 

Saopštenje prenosimo u celosti.

 

Današnji prekid sednice Skupštine grada Valjeva pokazao je da vladajući naprednjaci i socijalisti još uvek nisu navikli na prisustvo i delovanje opozicije na sednicama lokalnog parlamenta. Teško mogu da podnesu činjenicu da su građani Valjeva svojim glasovima izabrali i 17 odbornika opozicije iz Koalicije Ujedinjeno Valjevo može - sVAanuće.

 

Zašto je današnja sednica skupštine prekinuta tokom rasprave o šestoj od ukupno 62 tačke dnevnog reda? Zato što je jasno da lokalna naprednjačka vlast ne može ili ne ume da izađe na kraj sa činjenicom da se situacija promenila i da interese građana Valjeva sada brani veliki broj opozicionih odbornika iz redova "sVAnuća". Mi ćemo poverenje 12.500 građana koji su nam dali glas braniti svim politički dozvoljenim sredstvima. I nećemo ustuknuti.

 

Videlo se od samog početka sednice koja je namera vladajuće većine, jer je predsednik Skupštine grada Valjeva Slobodan Gvozdenović u više navrata neumesnim komentarima prekidao odbornike iz odborničke grupe "Svanuće" dok su argumentovano i kroz konkretne primere govorili o tačkama koje su se ticale budžeta, izveštaja o njegovom trošenju u prvih šest meseci ove godine, kao i o završnom računu budžeta grada Valjeva za 2023. godinu. Predsednik Skupštine grada je čak namerno izbegao da da reč odbornicima naše koalicije, iako su se uredno prijavili za raspravu o tačkama dnevnog i njihove prijave su preko ekrana bile vidljive svima u sali.

 

Za sve to vreme je dozvoljavao šefu odborničke grupe SNS-a Radoici Rstiću da govori o temama koje nisu imale nikakve veze sa tačkama dnevnog reda.

 

Do kulminacije i prekida sednice je došlo tokom rasprave o šestoj tački dnevnog reda koja se odnosila na izmenu plana komunalne izgradnje i održavanje objekata komunalne infrastrukture za ovu godinu kada Gvozdenović nije dozvolio Željku Trifunoviću, šefu odborničke grupe "sVAanuće", da odgovori na netačne tvrdnje koje je o njemu izneo Radoica Rstić, šef odborničke grupe SNS-a.

 

Jasno je da je Gvozdenović na mesto predsednika Skupštine grada Valjeva i postavljen da bi svojim ponašanjem pokušao da spreči delovanje naših odbornika u lokalnom parlamentu, koji bi po zamisli SNS-a trebalo da bude tek nekakva mašina za izglasavanje odluka. Danas se videlo da to nije moguće i da odbornici "Svanuća" to neće dozvoliti.

 

Naši odbornici su na zasedanje koje je imalo čak 62 tačke došli dobro pripremljeni, poštujući pre svega građane koji su za nas glasali na izborima u junu ove godine. Naša dužnost je da zastupamo interese građana i da na zasedanjima Skupštine grada iznosimo istinu i razotkrivamo pogrešne i loše odluke i delovanje gradskog rukovodstva.

 

Sednica se nastavlja u ponedeljak i mi ćemo ponovo biti prisutni i bićemo još istrajniji u zaštiti interesa građana. Naprednjaci će morati da se naviknu na prisustvo i delovanje opozicije u lokalnim parlamentu. Ionako će i sami uskoro biti opozicija.

 

Aktuelno

Prekid sednice Skupštine grada (foto: Kolubarske.rs)
Nakon pet časova zasedanja Pre 10 sati 34 minuta

Prekinuta sednica Skupštine grada Valjeva

Današnja sednica Skupštine grada prekinuta je nakon pet časova zasedanja, kada je u toku bila rasprava o šestoj tački dnevnog reda - izmene Plana komunalne izgradnje. Sednica će biti nastavljena u...  · 16 komentara