Prekid sednice Skupštine grada (foto: Kolubarske.rs)
Prekid sednice Skupštine grada (foto: Kolubarske.rs)
25.10.2024, 15:59

Prekinuta sednica Skupštine grada Valjeva

č: | fb:

Današnja sednica Skupštine grada Valjeva, sa 62 tačke dnevnog reda među kojima je drugi rebalans budžeta Valjeva za 2024. godinu, prekinuta je nakon pet časova zasedanja, kada je u toku bila rasprava o šestoj tački dnevnog reda - druga izmena Plana komunalne izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2024. godinu. 

 

Predsednik Skupštine grada Slobodan Gvozdenović (SNS) saopštio je da prekida sednicu jer, kako je rekao, nema uslova za nastavak skupštinskog zasedanja. Prekidu sednice prethodila je rasprava između predsedavajućeg i odbornika opozicije.

 

Opozicioni odbornici Koalicije Ujedinjeno Valjevo može - sVAanuće, koja ima 17 od 51 odbornika u Skupštini grada, kritikovali su predloženi Plan komunalne izgradnje, dok su predstavnici vladajuće koalicije oko SNS, koja broji 30 odbornika, hvalili predložene izmene Plana. U toj polemici, šef odborničke grupe "sVAnuće" Željko Trifunović je tražio reč po Poslovniku kako bi ispravio navode prethodnog govornika vladajuće koalicije. Predsednik Skupštine grada Slobodan Gvozdenović je smatrao da je njegov govor replika, a ne ispravka navoda, te mu je oduzeo reč. Usledila je rasprava između njih dvojice.

 

Gvozdenović je prvo izrekao opomenu Trifunoviću, a potom mu je oduzeo reč. S obzirom na to da opozicioni odbornik nije želeo da se udalji od govornice, Gvozdenović ga je isključio sa sednice pozvavši obezbeđenje da ga udalji. Trifunović je, međutim, ostao uporan u svojoj nameri da ostane za govornicom, i posle dve pauze, prve od deset minuta, potom i pauze za ručak, usledio je prekid sednice, koja će biti nastavljena u ponedeljak od 9 časova. 

 

Pre prekida sednice Skupštine grada, razmatrano je i usvojeno šest od 62 tačke dnevnog reda: Odluka o završnom računu Valjeva za 2023. godinu, Izveštaj o izvršenju budžeta grada Valjeva za prvih šest meseci 2024. godine, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Valjeva za 2024. godinu - drugi rebalans... 

Aktuelno