Lastra (foto: Đorđe Đoković)
Lastra (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2014, 10:42

Radi se između Lazarevca i Lajkovca

č: | fb:

Počeli su radovi na obnovi dela Barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, potvrdio je danas Kolubarskim.rs prvi čovek valjevskog dela Sekcije za održavanje pruge sa sedištem u Užicu, Miodrag Vlajković. Kolubara je na tom delu trase odnela oko 1,5 kilometara pruge i jedan mostić.

„Taj posao mogao bi da bude okončan za mesec dana, što je bitno kako bi ponovo mogao da saobraća Beovoz“, kazao je Vlajković.

Dodao je da će sanacija odrona na delu Barske pruge u Gradcu i kod Lastre „potrajati“ zbog toga što je teren kojim trasa prolazi „komplikovan i zahtevan“.

„U toku su geološka ispitivanja podloge, čekamo da se izjasni i CIP, a radovi će početi tek kada budu gotovi projekti na osnovu istražnih geoloških bušotina“, precizira Vlajković.

Za sanaciju odrona i klizišta pred tunelom u Gradcu veliki problem biće i to kako obezbediti da mehanizacija pređe na levu obalu reke. Zaposleni u Železnicama Srbije su ovih dana na tom delu radili na krčenju rastinja pored pružne trase.

Aktuelno

Festival duvan čvaraka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 49 minuta

Ove godine bez Festivala duvan čvaraka u Valjevu

Ove godine "Festival duvan čvaraka" neće biti održan jer je na delu teritorije grada Valjeva proglašena vanredna situacija zbog pojave Afričke kuge svinja, saopštio je Savet ove stalne gradske...  · 8 komentara

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 1 dan 15 sati

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...