Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
05.11.2014, 12:15

Sednica Vlade 9. novembra u Valjevu

č: | fb:

Sednica Vlade Srbije umesto 8. novembra, kako je ranije bilo najavljeno, biće održana u nedelju 9. novembra u Valjevu, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj upravi. Najviše državno rukovodstvo zasedaće u zgradi Višeg suda, u kojoj je 8. novembra 1914. godine održana istorijska sednica Srpske vlade i Vrhovne komande, kojoj su prisustvovali kralj Aleksandar Karađorđević, predsednik Vlade Nikola Pašić i general Živojin Mišić.

Pored premijera Aleksandra Vučića i ministara sednici će prisustvovati i direktori državnih javnih preduzeća, koji će zajedno sa gradskim rukovodstvom, obići gradilište kuća za postradale nakon majskih poplava, kao i radove na koritu Kolubare. Još uvek nije potvrđeno da li će premijer i ministri obići i postradalo selo Rebelj.

Sednica Vlade Srbije je deo programa obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata i Kolubarske bitke. Svečana akademija u režiji Petra Stanojlovića, kojom će, prema najavi organizatora, biti dočarana sednica ratne Vlade u Valjevu, biće održana u subotu, kako je planirano bez obzira na to što tog dana neće u Valjevu zasedati Vlade Srbije. Trebalo je da, nakon održane sednice u subotu, akademiji prisustvuje i državni vrh, međutim, prema našim saznanjima pomeranje sednice nije uticalo na to da se za jedan dan odloži i svečana akademija. Do ovog trenutka nismo saznali zbog čega sednica Vlade Srbije neće biti održana istorijskog datuma 8. novembra, nego je pomerena za dan posle. 

Pano

Pano (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 18 sati 43 minuta

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 56 minuta

Bez vode Gornja Grabovica

Zbog radova na izradi vodovodnog priključka, u četvrtak, 19.09.2024. godne, od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači u Gornjoj Grabovici. Zahvaljujemo se na strpljenju i...