Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
05.11.2014, 12:15

Sednica Vlade 9. novembra u Valjevu

č: | fb:

Sednica Vlade Srbije umesto 8. novembra, kako je ranije bilo najavljeno, biće održana u nedelju 9. novembra u Valjevu, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj upravi. Najviše državno rukovodstvo zasedaće u zgradi Višeg suda, u kojoj je 8. novembra 1914. godine održana istorijska sednica Srpske vlade i Vrhovne komande, kojoj su prisustvovali kralj Aleksandar Karađorđević, predsednik Vlade Nikola Pašić i general Živojin Mišić.

Pored premijera Aleksandra Vučića i ministara sednici će prisustvovati i direktori državnih javnih preduzeća, koji će zajedno sa gradskim rukovodstvom, obići gradilište kuća za postradale nakon majskih poplava, kao i radove na koritu Kolubare. Još uvek nije potvrđeno da li će premijer i ministri obići i postradalo selo Rebelj.

Sednica Vlade Srbije je deo programa obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata i Kolubarske bitke. Svečana akademija u režiji Petra Stanojlovića, kojom će, prema najavi organizatora, biti dočarana sednica ratne Vlade u Valjevu, biće održana u subotu, kako je planirano bez obzira na to što tog dana neće u Valjevu zasedati Vlade Srbije. Trebalo je da, nakon održane sednice u subotu, akademiji prisustvuje i državni vrh, međutim, prema našim saznanjima pomeranje sednice nije uticalo na to da se za jedan dan odloži i svečana akademija. Do ovog trenutka nismo saznali zbog čega sednica Vlade Srbije neće biti održana istorijskog datuma 8. novembra, nego je pomerena za dan posle. 

Pano

Pano (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 13 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 23 sati 53 minuta

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara