Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2014, 13:34

Valjevo zbrisano sa brojnog stanja srpskih gradova

č: | fb:

Baš kao u čuvenom govoru majora Gavrilovića braniocima Beograda iz 1915. godine u kojem kaže da je Vrhovna komanda izbrisala njihov puk iz brojnog stanja i naš grad može da tvrdi kako je Vlada Srbije  izbrisala Valjevo iz brojnog stanja srpskih gradova. Za dve i po godine kako republičku vlast drže SNS i SPS naš grad je poltički, ekonomski i u svakom drugom smislu skrajnut. Poslednji u nizu dokaza za ovu tvrdnju je otkazivanje sednice Vlade Srbije u Valjevu kojom je trebalo da bude obeležena stogodišnjica istorijske sednice srpske vlade od 8. novembra 1914. godine.

Međusobne svađe i nerešeno stanje unutar valjevskog  SNS-a, kao i  sukob između lokalnih naprednjaka i socijalista uticali su i na odnos centralne vlasti prema Valjevu.  Pokazalo se da su političke ljubavi i svađe iznad potreba i života jednog grada i njegovih devedeset i kusur hiljada stanovnika. Već dve i po godine naš grad zaobilaze investicije, strane donacije i razni finansijski transferi sa republičkog nivoa. Da nije ljudske nesreće izazvane majskim poplavama i klizištima saldo državne pomoći našem gradu bi mogao da se opiše samo jednom cifrom – nulom.

Očigledno je i da je uticaj valjevskih naprednjaka i socijalista na republičku vlast minoran kada čak nisu uspeli ni da svoje partijske šefove ubede da održe sednicu Vlade u Valjevu, iako bi to za sve njih bila dobra, ali i ničim zaslužena prilika za slikanje za medije. Za predsednika naše države i našu vladu Valjevo jednostavno ne postoji.

Građane Valjeva podsećamo da je za vreme prošle vlasti u kojoj je učestvovala Demokratska stranka samo tokom jednog mandata u naš grad došlo preko milijardu i po dinara sredstava od donatora i Vlade Srbije. Čime to može da se pohvali aktuelna vlast, pitaju valjevske demokrate.

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 35 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara