Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
25.03.2015, 11:20

Valjevo sve više tone i propada, a vlast ne radi ništa!

č: | fb:

Demokratska stranka smatra da to što je jedno  preduzeće otpustilo 250 radnika, nažalost, nije i najgore što je zadesilo naš grad. Mnogo strašnija je činjenica da ti ljudi, koji su ostali bez posla, i još preko 9000 Valjevki i Valjevaca koji se nalaze na listi Nacionalne službe za zapošljavanje zapravo nemaju gde da se zaposle. Za poslednje tri godine u naš grad nije došla nijedna nova investicija i nije otvoren nijedan novi proizvodni pogon, saopštile su valjevske demokrate.

Demokrate kritikuju gradsku vlast, jer se ne bavi lokalnim ekonomskim razvojem, a upravo pronalaženje novih investicija i podrška boljem poslovanju postojećih i otvaranju novih preduzeća je dužnost gradske vlasti. U saopštetnju dalje navode da gradska vlast, predvođena socijalistima, ne samo da nije imala nikakvu inicijativu na privlačenju investicija, nego čak nije uspevala da plasira ni budžetska sredstva za podršku samozapošljavanju i razvoj poljoprivrede. Nedavno su pokušali da građanima zamažu oči dovođenjem nekakve gotovo fantomske privredne delegacije iz Italije, a niko u gradu nije mogao da čuje koje firme su u pitanju i čime se bave. Valjda zato da ne može da se proveri koliko su zapravo ozbiljni ti „privrednici“.

Ni republičke vlasti se nisu baš proslavile kada je naš grad u pitanju. Zbog svađe između naprednjaka i socijalista na lokalnom nivou Valjevo je gotovo izbrisano sa spiska srpskih gradova, tvrde iz DS. Naprednjaci nezadovoljni time što zauzimaju „samo“ poziciju predsednika Skupštine grada kao da se raduju da u gradu bude što gore kako bi nakon nekih sledećih izbora zaseli na vlast. Možda u tajnosti spremaju nekakav projekat „Valjevo na vodi“, jer do sada nisu pokazali da imaju bilo kakav program i predlog za vođenje i razvoj grada. Da ironija bude još veća, jedan od istaknutih  valjevskih naprednjaka se nalazi se na čelu lokalne filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Osim što kao državni službenik konferencije za novinare svoje stranke redovno drži u radno vreme, od njega nismo čuli ništa o rešavanju problema nezaposlenosti u Valjevu.

Ovako se ne može dalje. Valjevo sve više tone i propada. Posla nema. Novca je sve manje, a građani žive sve gore. Grad mora da odlučnije krene u privlačenje investicija. Mora da pomogne i podrži lokalne privrednike i sve one koji žele da pokrenu svoj posao u Valjevu. To su prioriteti. Od toga se pune i gradski i republički budžeti. Pre toga mora da se oslobodi nesposobnih ljudi koji ga vode. To je jedino rešenje, poručuju valjevske demokrate.

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 13 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara