OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2015, 19:25

Otvoreno pismo g. Vigoru Majiću

č: | fb:

Gledaoci VTV-a su 1. aprila 2015. godine mogli da vide i čuju šta bivši pomoćnik ministra prosvete (u mandatu pok. Gaše Kneževića), koji je na tom odgovornom mestu bio sa završenom srednjom školom (neverovatno, sa završenom srednjom školom), misli o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima, a na toj visokoj poziciji je dao svoj nemerljiv doprinos da školstvo bude baš takvo!

Pa kada kreatori sistema tako misle o svom delu, šta mi, obični prosvetni radnici možemo da dodamo?!

Da bi se zaposlili u obrazovanju prosvetni radnici moraju da završe ozbiljne studije na državnim fakultetima koji ne poznaju „prečice“ o kojima govori večiti direktor IS Petnica – možda bi on mogao da nam kaže nešto o tim „prečicama“, s obzirom na to da je „brzom brzinom“ završio studije geografije, kada su mediji otkrili da kao pomoćnik ministra nema završen fakultet?

A mogao bi da nam odgovori na još neka pitanja koja bi mogla da interesuju javnost, recimo:

  • Koje akademsko zvanje poseduje nezamenljivi direktor IS Petnica kod Valjeva?
  • Koje je naučne radove u prestižnim časopisima objavio gospodin Majić?
  • Koji je broj dekreta kojim je naš samozvani kolega (bez nastavne prakse, naravno) postavljen na to radno mesto koje od 2000. godine nije reizborno?
  • Da li je licemerno da on koji toliko „brine“ o mladim, darovitim i obrazovanim ljudima do sada nije našao nikog među njima ko bi, recimo, sa „svežim idejama vodio IS Petnica?
  • Koliko sredstava dobija IS Petnica, na godišnjem nivou iz budžeta Ministarstva prosvete i recimo koliko je dobijala u vreme ministra Žarka Obradovića, a koliko danas – možda se tu nalazi odgovor na pitanje zašto gospodin Majić tako srčano napada prosvetne radnike koji se bore za dostojanstvo svoje profesije i ne slušaju njegovog saradnika, ministra Verbića?

Postavićemo mi još pitanja, treba još mnogo odgovora da nam svima da gospodin Majić, koji našoj deci poručuje da treba da beže iz Srbije i sprda se sa patriotizmom, sve dok i od naše dece i od patriotizma živi odlično!

I na kraju, da nas „neko“ ne bi pogrešno razumeo i zamenio teze, da razjasnimo: naš profesionalni stav prema IS Petnica je vrlo pozitivan! Upućivali smo i upućivaćemo i dalje naše učenike i one koji su formalno odlični, ali i one koji nisu, ali jesu daroviti, u ovu instituciju.

Jesu smutna vremena, ali od intelektualaca očekujemo da sve što javno čine treba da je u skladu sa Kantovim kategoričkim moralnim imperativom!

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 52 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara