Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2015, 12:36

Sanda Jančić Ranković potpredsednica Gradskog odbora

č: | fb:

Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu predstavio je novo rukovodstvo posle nedavno održanih unutarstranačkih izbora. Novi (stari) predsednik je Duško Rakić, a uz dosadašnje Slobodana Pavlovića i Dragana Despotovića novi potpredsednik je Sanda Jančić Ranković.

To je, prema Rakićevim rečima, prvi put da se na toj funkciji u Valjevu nađe žena. Nova funkcionerka podsetila je da je na listi za Gradski odbor, izabranom tajnim glasanjem sa više kandidata, bilo 11 žena i da su sve dobile poverenje članstva. Sanda Jančić Ranković je i prva predsednica Foruma žena DS u Valjevu izabrana krajem 2012. godine, kada je forum i osnovan.

Sekretar Gradskog odbora DS je i dalje Nemanja Jakovljević, dok je predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora ostao Aleksandar Đukić. Kooptiranja članova u Gradskih odbor, kojih po statutarnim odredbama može biti do 20 odsto, za sada nije bilo (što ne znači da neće biti). U Gradskom odboru su po funkciji predsednici mesnih odbora i odbornici u gradskoj skupštini.

Valjevske demokrate će nastojati da u delo sprovedu svoj program usvojen pod imenom „Novi valjevski lokalpatriotizam“, a prioritet su privreda, sa nastojanjem da se dovedu strani investitori, i poljoprivreda.

Izvršni odbor Gradskog odbora ima zadatak da formira i budući izborni štab s obzirom na to da se ušlo u (pred)izbornu godinu (za lokalne izbore), koji bi se morali održati do maja 2016. godine.

Demokrate će u gradskom parlamentu i dalje biti opozicija uz nastojanje da na što bolji način promovišu svoj program, a kroz kontakte sa drugim, pre svega opozicionim, strankama nastojaće da dođu do rešenja, koja bi Valjevo mogla da izvuku iz svekolike krize u kojoj je sada.

 

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 13 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 23 sati 53 minuta

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara