Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2015, 12:36

Sanda Jančić Ranković potpredsednica Gradskog odbora

č: | fb:

Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu predstavio je novo rukovodstvo posle nedavno održanih unutarstranačkih izbora. Novi (stari) predsednik je Duško Rakić, a uz dosadašnje Slobodana Pavlovića i Dragana Despotovića novi potpredsednik je Sanda Jančić Ranković.

To je, prema Rakićevim rečima, prvi put da se na toj funkciji u Valjevu nađe žena. Nova funkcionerka podsetila je da je na listi za Gradski odbor, izabranom tajnim glasanjem sa više kandidata, bilo 11 žena i da su sve dobile poverenje članstva. Sanda Jančić Ranković je i prva predsednica Foruma žena DS u Valjevu izabrana krajem 2012. godine, kada je forum i osnovan.

Sekretar Gradskog odbora DS je i dalje Nemanja Jakovljević, dok je predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora ostao Aleksandar Đukić. Kooptiranja članova u Gradskih odbor, kojih po statutarnim odredbama može biti do 20 odsto, za sada nije bilo (što ne znači da neće biti). U Gradskom odboru su po funkciji predsednici mesnih odbora i odbornici u gradskoj skupštini.

Valjevske demokrate će nastojati da u delo sprovedu svoj program usvojen pod imenom „Novi valjevski lokalpatriotizam“, a prioritet su privreda, sa nastojanjem da se dovedu strani investitori, i poljoprivreda.

Izvršni odbor Gradskog odbora ima zadatak da formira i budući izborni štab s obzirom na to da se ušlo u (pred)izbornu godinu (za lokalne izbore), koji bi se morali održati do maja 2016. godine.

Demokrate će u gradskom parlamentu i dalje biti opozicija uz nastojanje da na što bolji način promovišu svoj program, a kroz kontakte sa drugim, pre svega opozicionim, strankama nastojaće da dođu do rešenja, koja bi Valjevo mogla da izvuku iz svekolike krize u kojoj je sada.

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 51 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara