Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
28.05.2015, 13:21

Policijskim inspektorima ukinut kućni pritvor

č: | fb:

Policajcima Dejanu Subotiću i Milanu Ćulafiću rešenjem Apelacionog suda u Beogradu ukinut je kućni pritvor, pa će se oni tokom suđenja pred Višim sudom u Valjevu braniti sa slobode. Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Apelacioni sud je prethodno odbio zahtev Subotića i Ćulafića za izuzimanjem postupajućeg sudije i Višeg suda u Valjevu, odnosno višeg tužioca i njegovog zamenika, koji postupa u predmetu.

Subotić i Ćulafić su optuženi za trgovinu narkoticima, odnosno „reketiranje“ dilera droge, a postupak će 22. juna krenuti ispočetka zbog toga što je predmet, po zahtevu Višeg tužilaštva, oduzet sudiji dr Draganu Obradoviću, pa će novim Krivičnim većem predsedavati sudija Jasmina Terzić. Ona je 15. maja održala pripremno ročište, koje je, po ZKP-u, bilo zatvoreno za javnost. Tokom lavnog pretresa pred Većem sudije dr Obradovića, Subotić i Ćulafić su, kao i u istrazi, negirali krivicu tvrdeći kako je reč o osveti pojedinih valjevskih dilera, koje su svojevremeno hapsili.

Indikativno je, međutim, da se u poslednjem broju beogradskog Tabloida, magazina koji se deklariše kao „list posvećen borbi protiv mafije“, pojavio tekst o navodnoj sprezi pojedinih čelnika valjevske policije i Višeg tužilaštva. Pismo su Tabloidu dostavili neimenovani „radnici kriminalstičke policije“, koji su „pomoć zatražili od nadležmoh državnih organa“. Oni detaljno opisuju šta se sve dešavalo pošto je u jednom od službenih automobila inspektora, koji se bave i borbom protiv narkomanije, otkriveno oko 8.500 evra.

„Nezadovoljni policajci“ tvrde kako je DNK analiza pokazala da na spornim novčanicama postoje otisci pojedinih inspektora (ali ne i migranta iz Sudana, koji je, prema onome što je svojevremeno u policiji rečeno Kolubarskim.rs, taj novac „odbacio tokom vožnje službenim automobilom na relaciji između Subotice i Valjeva). Tvrdi se, takođe, kako je otisak drugog inspektora pronađen na pakovanjima droge.

Posle Zorana Nedeljkovića, bivšeg šefa OKP-a, u „jezičkom odeljenju“ (Resor za vanredne situacije) našao se i Dejan Jovanović, doskorašnji prvi čovek Policijske stanice u Valjevu. Aleksandar Vilotijević, koji je vodio Stanicu saobraćajne policije, „otkomandovan“ je na Ub, a u PU Valjevo sa dosadašnjeg radnog mesta navodno je pomeren i Jovica Bulatović, koga u Tabloidu optužuju da je štitio pojedine inspektore „uhvaćene u krivolovu“.

Da li je tekst u Tabloidu pokušaj pritiska na Viši sud uoči nastavka suđenja Subotiću i Ćulafiću, odnosno da li u valjevskoj policiji poodavno traje „rat dva klana“, pokazaće vreme. Suđenje dvojici inspektora, kako god da bude okončano, biće i barometar stanja u valjevskom pravosuđu i policiji.

 

 

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara